Amanpaour'un, 'Gazetecilere neden savaş açtınız?' sorusuna Erdoğan ne yanıt verdi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'da CNN International'dan Christiane Amanpour'a konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Amanpaour'un, 'Gazetecilere neden savaş açtınız?' sorusuna Erdoğan ne yanıt verdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'da CNN International'dan Christiane Amanpour'a konuştu. Erdoğan, basın özgürlüğü konusundaki sorulara "Eleştiri başka hakaret başka" diye yanıt verdi. "Hicvin de bir sınırı olmalı" dedi. CNN International'ın tecrübeli ismi Amanpour'un soruları arasında ABD ile ilişkiler ve MİT TIR'ları davasını takip eden yabancı diplomatların karşılaştığı tepki de vardı. 



İşte o diyalog;



"Basına karşı savaşı siz nasıl anlıyorsunuz ben nasıl anlıyorum tanımlamak lazım. Şimdi bakınız casusluk basın özgürlüğü mü? ama bana bunun cevabını vermelisiniz."



Amanpour bu yanıt sorusu araya girdi ve  "Şöyle söyleyim, Avrupa Birliği basın özgürlüğü müzakare edilemez bir özgürlüktür dedi siz müsaade edecek misiniz?" diye tekrar sordu. Erdoğan ise,  "Eğer vasusluk yapıyor ülkesinin sırlarını ifşa ediyorsa yargı bununla ilgili kararını verir dünya bu kararı her yerde verir." yantıını verdi.



Can Dündar davasını izleyen konsoloslara verdiği tepkiyi soran Amanpour'a Erdoğan, "Gözlemci olarak davaya gazetecinin gelmesi başka bir şeydir konsolosun gelip yanak yanak poz vermesi başka bir şeydir bu tahammül edilemez." yanıtını verdi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin