Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisi belli oldu!

'6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali' Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması için jüri üyeleri belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisi belli oldu!

Film festivalleri kategorisinde seçkileri ve akademik içeriği ile farklılaşan “6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali” Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması için jüri üyeleri belirlendi.



İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nin altıncısı 29 Eylül 2016 Perşembe günü İstanbul Cemal Reşit Rey’de gerçekleşecek açılış galası ile kapılarını izleyenlerine açıyor.



Seçkileri ve akademik içeriğinde her yıl “Hak ve Adalet” olgusunu ön plana çıkaran festivalin Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde meslek alanlarında zirve yapmış saygın isimler yer alıyor.



Başkanlığını, Arnavut yönetmen Isa Qosja yapacağı bu yılın jüri heyetinde; oyuncu Füsun Demirel, yönetmen İsmail Güneş, oyuncu Mert Fırat ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selman Dursun görev yapacaklar.



İstanbul Beyoğlu Atlas ve Feriye Sinemaları’nda; 30 Eylül-06 Ekim 2016  tarihleri arasında gösterimi yapılacak 10 film uzun metraj film kategorisinde ödülü arayacak. Altın Terazi Uzun Metraj Film kategorisinde; Türkiye, Güney Kore, İspanya, İrlanda, İngiltere, Hollanda, Japonya, Gürcistan, Avusturya ve Peru’dan filmler izleyici ile buluşacak.



Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisi belli oldu!



6. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışma Jürisi



JÜRİ BAŞKANI: İsa Qosja-Yönetmen



1947 yılında eski Yugoslavya’ya yakın Vusanje kentinde dünyaya gelen İsa Qosya bir çok uluslararası festival ödülüne sahip. 1978 yılında çektiği “Poseta u noci” ve 2005 yılında çektiği “Kukumi” filmleri ile adından dünya çapında söz ettiren usta yönetmen 2015 yılında düzenlenen “5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nde Altın Terazi Uzun Metraj kategorsinde “Üç Pencere Ve Bir Ölüm” filmiyle en iyi film ödülüne layık görüldü. Qosya bu ödülü, savaş sırasında tacize uğrayan ve mağdur olan kadınlar için aldığını belirterek festivalin 2105 teması olan Ayrımcılık temasına vurgu yapmıştı.



JÜRİ ÜYESİ: Füsun Demirel-Oyuncu



13.06.1958 tarihinde Ankara’da doğmuştur. 1976 yılında İtalya’da Perugia Dil Üniversitesinden mezun oldu. Mezun olur olmaz Vasıf Öngören’in 1980 yılında Batı Berlin’de kurup işlettiği kolektif tiyatroda Vasıf Öngören’in yazıp yönettiği “Zengin Mutfağı” adlı tiyatro oyunuyla tiyatroculuğa başladı. Daha sonra Çevre Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Dostlar Tiyatrosunda çalıştı. 1984 yılında yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı “Bir Yudum Sevgi” adlı sinema filmi ile sinemaya geçiş yaptı. Hafızalarda en çok yer eden Züğürt Ağa, Asiye Nasıl Kurtulur?, Uçurtmayı Vurmasınlar, Berdel, Büyük Adam Küçük Aşk Mem û Zin, Eğreti Gelin, Carina’nın Günlüğü, Aaahh Belinda İçimdeki Ses gibi 50’nin üzerinde sinema filmi ve Sıdıka, Şaşıfelek Çıkmazı, Tatlı Bela Fadime, Tövbeler Tövbesi, Küstüm Çiçeği, Yalan Dünya gibi sayısız TV dizilerinde rol alan Füsun Demirel’in Ulusal Film Festivallerinde 12 oyunculuk ödülü bulunmaktadır. Üstlendiği her rolün hakkını veren başarılı Dario Fo-Franca Rame’ye ait 27 oyunu dilimize kazandıran Demirel 2016 tiyatro sezonunda kendi çevirisini uyarlayarak “Aşk Dersleri” adıyla seyircisiyle buluşmaktadır. 2001 yılında “Büyük Adam Küçük Aşk” sinema filminde Şükran Güngör, Dilan Erçetin, Yıldız Kenter ile başrolde oynarken Füsun Demirel rolü için 2001 yılında yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almıştır. Eşi Nurettin Şen ile beraber “Açılım Yayınları” diye bir yayın evi kurdu. Füsun Demirel, İtalyanca, İngilizce, Almanca’yı iyi derecede bilmekle beraber çeviriler de yapmaktadır. 1996 yılında (ÇASOD) Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı. Oyuncular Meslek Birliği (OYUNCUBİR ) Yönetim Kurulunda Genel Sekreterlik görevlerini üstlendi.



JÜRİ ÜYESİ: İsmail Güneş-Yönetmen



1961’de Samsun’da doğdu. 1976 yılında başlayan sinema serüveni, 1977 yılında çektiği ilk kısa metraj filmi olan “Karanlık Bir Dönemdi(It Was A Dark Time)” ile daha sonra bir üçleme olarak Türk toplumuna ve devletin bütün kademelerine musallat olduğunu bugün daha iyi anladığımız sevgisizlik, hoşgörüsüzlük ve sistematik şiddeti sinema diliyle topluma anlatacağının ilk işaretini vermiş oldu. 1986’da ilk uzun metraj filmi “Gündoğmadan (Before The Sun Rises)”ı çekti. Bu filmle, insanın dünya üzerindeki yalnızlığı ve bireyin iç karanlığı ve yol hikâyeleri de sinemada altını çizerek kullanacağı temaları arasına girmiş oldu. Güneş, üçlemesinin ilk filmi olan “Gülün Bittiği Yer” (Where The Rose Wilted) ikinci filmi “Sözün Bittiği Yer(Nothing Else Left To Be Said)” den sonra; üçlemesinin son filmi “Ateşin Düştüğü Yer(Where Fire the Burns)” ile 2012’de Montreal Film Festivali’nde en iyi film seçildi. Aynı festivalde “Dünya Sinema Yazarları (Fipresci)” tarafından da en iyi film seçildi. 2012 yılı Akademi Ödüllerinde Türkiye’nin Oscar Adayı olarak yarıştı. 1915 yılında Osmanlı Hükümetinin Ermeni vatandaşlarını ülkenin güneyine tehcir edilmesini konu alan ‘Kervan 1915’ filminin gösterim çalışmalarını sürdürmektedir.



JÜRİ ÜYESİ: Mert Fırat-Oyuncu



Mert Fırat 1981 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra İsveç’te radyo televizyon eğitimi gördü. Daha sonra Ankara’ya dönüp Ankara Üniversitesi D.T.C.F. tiyatro bölümü’nde oyunculuk eğitimi aldı. 2005 yılından itibaren birçok sinema, tiyatro ve tv projesinde görev aldı. İlk senaryosu İlksen Başarır’la birlikte yazdığı ve başrolünü oynadığı “Başka Dilde Aşk” oldu. Bu filmi yine senaryosuna imza attığı “Atlıkarınca” filmi takip etti. Öğrencilik yıllarından itibaren aralıksız her yıl tiyatro sahnelerinde olan, Bursa Sanatmahal ve Moda Sahnesi kurucularından Mert Fırat, halen Moda Sahnesi’nde, “Bütün Çılgınlar Sever Beni”, “Parkta Güzel Bir Gün” ve “En Kısa Gecenin Rüyası” oyunları ile seyirci karşısına çıkıyor.



JÜRİ ÜYESİ: Yrd. Doç. Dr. Selman Dursun (İ.Ü. Öğretim Üyesi)



Selman Dursun, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 2002 yılında yüksek lisansını, 2009 yılında ise doktora eğitimini Kamu Hukuku alanında tamamladı. 2010 yılında yardımcı doçent olarak atandı. Halen İstanbul Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.



Festivalle ilgili daha detaylı bilgi almak için http://www.icapff.com/tr adresi ziyaret edilebilir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin