Altın Portakal'daki sansürle gündeme gelmişti. Reyan Tuvi'nin belgeseli izleyiciyle buluşuyor!

'Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek' belgeseli , TGC-Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği'nin düzenlediği etkinlikle izleyicinin karşısına çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
Altın Portakal'daki sansürle gündeme gelmişti. Reyan Tuvi'nin belgeseli izleyiciyle buluşuyor!

 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC), Beşiktaş Belediyesi ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile düzenlediği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinin 6. sezonunda, sansür tartışmaları nedeniyle Altın Portakal Ulusal Belgesel Film Yarışması’ndan çekilen 8 belgeselin sanatseverlerle buluşması devam ediyor. 



Kasım ayında başlayan  “Çekip Çekilenler” başlığı altındaki belgeseller Aralık ayı boyunca da her çarşamba saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda sunulacak. Belgesel gösterimlerinin ardından yönetmenlerin katılacağı söyleşi bölümünde hem belgeselle ilgili konular hem sinemada sansür konusu masaya yatırılacak.



GEZİ PARKI’NDA YAŞANANLAR



Yönetmenliğini Reyan Tuvi’nin üstlendiği “Yer Yüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek”  isimli belgesel, 3 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 19.00’da Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak izlenebilecek. Belgesel, 2013 Mayıs’ının son günlerinde İstanbul’un kalbi Taksim’deki Gezi Parkı’nın bulunduğu yere tarihi bir kışla ve alışveriş merkezi yapılması için ağaçların sökülmesine karşı insanların verdiği mücadeleyi ekranlara taşıyor. Belgeselde; farklı yaşam tarzlarına ve ideolojilere sahip karakterlerin, ağaçların yıkılmaması için nasıl tek yürek olduklarını konu ediliyor.



“Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliği 10 Aralık’ta yönetmenliğini Ayris Alptekin, Albina Özden, Fehime Seven, Nazlı Bulum, Sefa Tokgöz’ün yaptığı “Ben Bir Slogan Buldum Annem Benim Yanımda” başlıklı belgeselle devam edecek. Belgeseller, ücretsiz olarak izlenebilir.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin