Altın Lale Ulusal Yarışması'nın jüri başkanı belli oldu

Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Altın Lale Ulusal Yarışması'ndan detaylar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Altın Lale Ulusal Yarışması'nın jüri başkanı belli oldu

Bu yıl 33'üncüsü düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale Ulusal Yarışması jüri başkanlığını, yönetmen Derviş Zaim üstlenecek.

 

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Derviş Zaim başkanlığındaki jüri, festivalde en iyi film, en iyi yönetmen, jüri özel ödülü, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu ve en iyi müzik olmak üzere 9 dalda ödül verecek.



Ulusal Yarışma'da yer alacak filmler arasından jürinin seçeceği en iyi film 150 bin, en iyi yönetmen ise 50 bin lira ile ödüllendirilecek.



İlk kez 2011'de para ödülüyle desteklenen jüri özel ödülü, bu yıl Onat Kutlar anısına verilecek. Ödülü kazanan filmin yapımcısı 60 bin liranın sahibi olacak.



En iyi kadın oyuncu ve en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazananlara 10'ar bin lira verilecek.  



İstanbul Film Festivali Altın Lale Ulusal Yarışması'nda jüri ayrıca, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kurgu ve en iyi özgün müzik dallarında ödül verecek.



33. İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda 5-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin