Alman Medyası: Erdoğan zor durumda!

Alman medyası, yolsuzluk operasyonunun Başbakan Erdoğan'ı zor durumda bıraktığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Alman Medyası: Erdoğan zor durumda!

Türkiye'deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, Almanya'da "hükümetin üst düzey yetkililerine dek varan yolsuzluk skandalı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı zor durumda bıraktı" gibi yorumlara yol açtı. Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, Türkiye'deki gelişmeleri, "Erdoğan'ın etrafındaki çember daralıyor" savını da yansıttığı bir haberde irdeledi.



DW, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak mahkemeye sevkedilen 49 kişiden, aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve operasyonun kilit ismi işadamı Reza Zerrab'ın da bulunduğu 14 kişinin tutuklandığını belirtikten sonra operasyon üzerinde emniyette yapılan görev almalarına değinerek "Hafta sonunda 25 polis müdürünün daha görev yeri değiştirildi. Böylece görevden alınan polis müdürü sayısı 70'i aştı" dedi.



"ERDOĞAN, GELİŞMELERE RAĞMEN PAKİSTAN GEZİSİNİ ERTELEMEDİ"



Operasyonla ilgili açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ise gelişmeleri "karalama kampanyası" olarak tanımladığına, bazı büyükelçilerin son günlerde "provokatif" eylemlerin içerisine girdiğini söylediğine dikkat çeken DW, Erdoğan'ın isim vermeksizin ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi eleştirdiğini belirterek "Erdoğan, ülkesindeki gelişmelere rağmen Pakistan gezisini ertelemedi" de dedi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin