'Ali Ağaoğlu'nun yayınladığı ilan, ‘Nasıl olsa param var, istediğimi yaparım’ bakışı'

Hürriyet Okur Temsilcisi, Ali Ağaoğlu'nun Ahmet Hakan'a cevaben Hürriyet'e verdiği ilanı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Ali Ağaoğlu'nun yayınladığı ilan, ‘Nasıl olsa param var, istediğimi yaparım’ bakışı'

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, gazetenin yazarı Ahmet Hakan'ın eksik yaynladığını belirtip Hakan'a yolladığı tekzip mektubunu Hürriyet'e tam sayfa ilan vererek yayınlayan işadamı Ali Ağaoğlu'na tepki gösterdi.



Yazısında, Hürriyet'e ve Ağaoğlu'na uyarılarda bulunan Bildirici, "Gazete okuruna hangi bilgilerin, nasıl sunulacağının belirlenmesi bir gazetecilik faaliyetidir. Bunu da sadece gazeteciler yapar. Hürriyet okurlarının neyi bilmesi gerektiğine de Hürriyet’in editoryal kadrosu karar verir. Sırf parası ve ilan verme gücü var diye bir işadamının istediğini Hürriyet okuruna ‘bilgi’ diye sunması editoryal bağımsızlığa müdahaledir" ifadelerini kullandı.



Hakan, İstanbul Levent'teki askeri alanın kendisine verilmesini isteyen ve karşılığında da her şehit ailesine bir ev verme vaadinde bulunan işadamı Ali Ağaoğlu'nu köşesinde sert eleştirmişti. Ardından Ağaoğlu, Hakan'a tekzip yollamış, ancak Hakan'ın tekzipi eksik yayınladığını belirterek köşe yazarı süsüyle gazeteye tam sayfa ilan vermişti.



İşte, Bildirici'nin o yazısı:



"İşadamı Ali Ağaoğlu, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a gönderdiği mektubu, yine Hürriyet’e verdiği tam sayfa ilanda yayınlamış.



Gerekçesini de ‘Hürriyet okurunun bilmesi açısından’ diye açıklıyor. Gazete okuruna hangi bilgilerin, nasıl sunulacağının belirlenmesi bir gazetecilik faaliyetidir. Bunu da sadece gazeteciler yapar. Hürriyet okurlarının neyi bilmesi gerektiğine de Hürriyet’in editoryal kadrosu karar verir. Sırf parası ve ilan verme gücü var diye bir işadamının istediğini Hürriyet okuruna ‘bilgi’ diye sunması editoryal bağımsızlığa müdahaledir."



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin