Akra kadınlardan dünyaya çağrı!

Antalya Kadın Müzesi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü için düzenlenen özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Akra kadınlardan dünyaya çağrı!

Kelime olarak Yunanca “en üst, zirve”; Arapça’da ise “en güzel, en layık olan” anlamına gelen AKRA; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için ismiyle aynı adı taşıyan özel bir etkinliğe Antalya Kadın Müzesi’yle beraber ev sahipliği yaptı.



Her şeyin en güzeline layık olan zirvedeki “Akra Kadınlar”, dijital ve sosyal medya aracılığıyla tüm Türkiye ve dünyaya seslendiler.



Antalya’da yaşayan ya da bu şehre gönül vermiş, tıpkı Akra’nın anlamı gibi mesleğinin zirvesindeki, rol model kadınların mesajlarını Türkçe ve İngilizce olarak dijital ve sosyal medya aracılığıyla yayınlayan Akra Hotel ve Antalya Kadın Müzesi, güçlü kadınların seslerinin pozitif mesajlarıyla dünyaya yayılmasına destek oluyor.



Sanatçı, mimar, şehir planlamacısı, öğrenci, direktör, bürokrat, dalgıç, esnaf, öğrenci… Hangi çalışmanın içinde olurlarsa olsunlar en iyisini yapan ve en üst noktada bulunan “AKRA Kadınlar” verdikleri mesajlarla pozitif ve güçlü ortak bir dilin yaygınlaşmasına, Türkiye’nin sesinin kadınlar aracılığıyla dünyaya yayılmasına aracılık ediyorlar. Bu hareketi başlatan 15 Akra Kadın’ın mesajları antalyakadinmuzesi.org ve www.akrahotels/akra-wall adresleri üzerinden tüm dünyaya yayılacak.



Bu özel proje, bir meydan okuma (challenge) ile de geniş kitlelere yayılacak ve çemberin halkalarını daha da genişleterek mümkün olan en fazla kadının sesiyle dünyaya ulaşmak için, “şimdi sıra sende” diyerek seçtikleri kadınları da mesajlarının sonuna ekleyecek, hep beraber paylaşımlar yapacaklar.  7 Mart’ta başlayıp tüm yıla yayılan sürdürülebilir bir etkileşim olacak bu paylaşımlar Akra ve Antalya Kadın Müzesi’nin web sitelerinde büyüyerek dünyanın her tarafından kadınları bir araya getiren sanal bir buluşma alanına dönüşecek.



Tarihten Günümüze Güçlü Kadınların Başkenti: Antalya, ülkesi: Türkiye



Binyıllar boyunca ünlü, güçlü ve etkili kadınların tarihine şahitlik eden Antalya, Antalya Tanıtım Vakfı tarafından kurulan, dünyanın sayılı sanal kadın müzeleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahip Antalya Kadın Müzesi aracılığıyla kent kadınlarının sözlü tarihini kayıt altına alıyor. Bugüne kadar 50’ye yakın kadına ses veren müze, 8 Mart’ta bu kez hem Türkçe hem İngilizce olarak Türk kadınının sesini, onlara gerçek dünya kadar dijital dünyada da keyifle evsahipliği yapan Akra Hotel ile beraber dünyaya duyuruyor. Bu projenin başlangıç adımında yer alan “AKRA Kadınlar” ise:



Çiçek Akbaş/ Jinekolog-Sanatçı

Hülya Bilgin/ İnşaat Mühendisi

Kate Clow/ Yürüyüş Yolları Eksperti

Sebahat Çevik/ Mimar

Elif Dağdeviren/Yapımcı-Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü

Gaye Doğanoğlu/Turizmci

Yeliz Gül Ege/ Turizmci

Rojbin Epözdemir/ Öğrenci

Melike Gül/ Bürokrat

Keziban Kan/ Girişimci

Ebru Manavoğlu/ Şehir Plancısı

Nilgün Polat/ Dalgıç

Barbra Reinprecht/ Piyanist

Canan Tungar/Toplum Gönüllüsü

Işık Yargın/ Girişimci



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin