AKP YANLISI MEDYA ÜNİVERSİTELERDE TÜRBANIN SERBEST BIRAKILMASINA ÜZÜLDÜ MÜ?

"Anlamış değilim.. İktidara yakın duran gazeteleri okuyorum bir türlü karar veremedim.. Türbanın üniversiteye girmesine sevindiler mi, üzüldüler mi anlamadım.."

Google Haberlere Abone ol
AKP YANLISI MEDYA ÜNİVERSİTELERDE TÜRBANIN SERBEST BIRAKILMASINA ÜZÜLDÜ MÜ?

MEHMET TEZKAN / MİLLİYET


Sevindiniz mi? Üzüldünüz mü?


Anlamış değilim..  İktidara yakın duran gazeteleri okuyorum bir türlü karar veremedim.. Türbanın üniversiteye girmesine sevindiler mi, üzüldüler mi anlamadım..
Öyle yayınlar yapıyorlar ki zannedersin ki türbana karşılar.. Aslında karşı değiller de çıngar çıkmasını istiyorlardı, çıkmayınca diskurları şaştı..
Mesele şu..
YÖK Başkanı hinlik yaptı, bir genelgeyle yani kendi hukukunu yaratarak türbanı üniversitelerde serbest bıraktı..
Zaten fiili durum vardı.. Fiili durumu yazılı emre dönüştürdü.. Bunu yaparken de öğretim üyelerine aba altından sopa gösterdi, gününüzü gösteririm diyerek tehdit etti..
Pek hoş olmadı ama CHP sesini çıkarmadı..
Hop ne oluyor orada diye gümbürtü koparmadı.. Türban meselesi üniversitede sessiz sedasız yoluna girdi diyerek görmezden geldi..
*  *  *
Sen misin görmezden gelen.. CHP’nin rotası değişiyor, taban kabul etmez, CHP bu kafayla oy kaybeder, CHP seçmeninden kopuyor diye gümbürtü koparıldı..
Koparan kim derseniz..
AKP yanlısı medya..
Yok artık daha neler demeyin aynen böyle oldu!..
*  *  *
Türban işi hale yola girdi diye sevineceklerine, alkışlayacaklarına hale yola girmesine büyük katkı sağlayan CHP yönetimini dövmeye kalktılar..
CHP bölünüyor haberleri yaptılar..
Eskiden sevmedikleri, her fırsatta ağır dille eleştirdikleri ne kadar CHP’li varsa türbana karşı çıkıyorlar diye baş tacı yaptılar..
*  *  *
Anlaşılır gibi değil diyeceksiniz ama anlaşılır gibi..
Ellerindeki bir malzeme gitti..


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin