AKP´NİN STAR HAKKINDA AÇTIĞI DAVA REDDEDİLDİ

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, AKP´nin, ÇEAŞ ve Kepez Elektrik´in imtiyaz sözleşmelerinin feshine ilişkin yayınından dolayı Star Gazetesi sahibi Hakan Uzan, sorumlu yazı işleri müdürü Serdar Akbıyık ve Ulusal Basın Gazetecilik, Matbaacılık ve Yayıncılık aleyhine açtığı 100 milyar liralık manevi tazminat davasını reddetti.

Google Haberlere Abone ol
AKP´NİN STAR HAKKINDA AÇTIĞI DAVA REDDEDİLDİ

Davanın ilk duruşmasına AKP'nin ve Star Gazetesi'nin avukatları katıldı. Star Gazetesi avukatları dava dilekçesindeki iddialara karşı cevaplarını içeren dilekçe sundular ve davanın reddini istediler.

AKP'nin avukatları ise dava dilekçesini tekrar ederken, cevap dilekçesinin süresinde verilmediğini ileri sürdüler.

Yargıç Eray Karınca, davacı avukatlarına davanın neden AKP Genel Başkanlığı adına açıldığını sordu.

Davacı avukatı Yılmaz, gazetenin 14, 15 ve 16 Haziran tarihli sayılarındaki haberlerde hem AKP'nin manevi şahsiyetine hem de Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edildiğini, bu nedenle parti adına da dava açtıklarını söyledi.

Yargıç Karınca, tarafların beyanlarının ardından, araştırılacak başka bir konu olmadığını belirterek, mevcut delillerin hüküm kurmaya yeterli olduğunu bildirdi. Karınca, gerekçeli kararı daha sonra açıklanmak üzere davanın reddine karar verildiğini açıkladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin