AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU?

Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatılması davasında dün açıkladığı karar bugün ulusal gazetelerde böyle yer aldı...

Google Haberlere Abone ol
AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU?

Günlük gazetelerden haber özetleri. www.cnnturk.com'dan alınmıştır.



AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU?

 
Sorumlu olmalıyız
Başbakan, Türkiye'nin ciddi bir badireyi geride bıraktığını söyledi, "Siyasiler başta olmak üzere her kesime, her kuruma sorumluluklar düşmektedir" dedi.
 
AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 2  

Kapatma yok
"Ciddi ihtar" var
6 üye kapatma, 4 üye Hazine yardımını kesme, 1 üye ret istedi. 7 oy çıkmadığı için AKP kapatılmadı. Ancak 11 üyeden 10'u AKP'nin laikliğe aykırı faaliyetlerin odağı olduğu görüşünde birleşti. Yaptırım ise Hazine yardımının kesilmesi.

AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 3
 
Türkiye "oh" dedi
"AKP laiklik karşıtı odak" görüşündeki 10 üyeden 4'ü odaklaşmayı kapatma için yeterli bulmayınca AKP, Hazine yardımı kaybıyla kurtuldu.

AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 4
 

İlk mesaj: Herkesi kucaklayacağız
Anayasa Mahkemesi AKP'yi kapatmadı, sarı kart gösterdi. Erdoğan "Durmak yok, yola devam. Öncelik toplumsal barış" mesajı verdi.



"Ciddi bir ihtar"
Anayasa Mahkemesi'nin 6 üyesi AKP'nin kapatılması yönünde oy kullandı. Kapatma için en az 7 oy gerekiyordu. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç "Ciddi bir ihtar kararı çıkmıştır" dedi. AKP'nin aldığı hazine yardımının yarısının kesilmesine karar verildi.

AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 5

Yola devam
Başbakan teminat verdi: Hiç laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmadık. Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.
  
AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 6

"Sorumlulukla devam edeceğiz"
Erdoğan: "Ciddi bir badire atlattık. Türkiye'nin bir daha böyle bir ortama sürüklenmemesi için sorumlulukla hareket edeceğiz"

AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 7 

AKP’ye para cezası
Anayasa Mahkemesi partiyi kapatmadı ancak laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldiğini kabul etti

AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 8

Kapatmaya ret
Anayasa Mahkemesi, 4,5 aydır yaşanan belirsizliği bitirdi. Anayasa'da belirtilen çoğunluğa ulaşılamadığı için (6'ya 5) AK Parti kapatılmadı. Sadece bir yıllık Hazine yardımının yarısının kesilmesi kararlaştırıldı. 

AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 9
 
Türkiye kazandı

Kararı açıklamadan önce mesaj dolu açıklamalar yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, anayasa değişikliğinin uzlaşı ile bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.

AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 10
 
Macarlara iki çarpı attık devamı haftaya 2-0
Aragones´li, Güiza´lı, Emre´li Fenerbahçe, 2008-09 sezonunun gala gecesini MTK maçıyla yaptı. Rakip, tahmin ettiğimizden de zayıftı. Kadıköy´deki 90 dakika bir tek onlar için kâbus gibi geçti, Fenerbahçe Macarlar´a tek bir gol fırsatı bile vermedi.

AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 11

DRAGONes'in Fener'i
Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda MTK Budapeşte'yi 2-0 yenerek tur kapısına araladı. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 15'te Carlos ve 59'da Selçuk attı.
 
AKP KARARI GAZETELERE NASIL MANŞET OLDU? - Resim : 12
  
AK Parti'ye sarı kart çıktı

Anayasa Mahkemesi, AK Parti'nin kapatılmamasına karar verdi. 6 üye kapatma, 5 üye kapatmama yönünde görüş bildirdi. Ancak Mahkeme'nin 10 üyesi partinin, "laiklik karşıtı fiillerin odağı" olduğu yönünde görüş bildirerek Ak Parti'ye bir nevi sarı kart gösterdi. Başkan Kılıç, karar için 'ciddi bir ihtar' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin