Akit'ten Gülen 'tımarhanede yattı' haberi!

Kavga halindeki cemaat medyası ile hükümet medyasının birbirleri hakkındaki küçültücü iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Akit'ten Gülen 'tımarhanede yattı' haberi!

Akit, Süleyman Yeşilyurt adlı bir yazarın 'Pensilvanya Canbazı' kitabındaki iddialarını ilk sayfadan 'Tımarhanede yatmış!' başlığıyla verdi. 



Akit gazetesi  Süleyman Yeşilyurt'un kitabına dayandırdığı haberinde Gülen'in "Ocak 1976’da Manisa Merkez Vaizi iken çok istediği İzmir ve İzmir Hisar Camii’ne tayinini yaptıramadığından dolayı vaazlarda sürekli cemaatle tartıştığı ve bu sebeple Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne (Akıl Hastanesi) gönderildiği" iddiasına yer verdi.



Akit'in haberi şöyle:



"Akıcı üslubuyla kaleme aldığı “Çarkçı Kemal” kitabı büyük ses getiren Araştırmacı-Yazar Süleyman Yeşilyurt, Paralel çetenin lideri Fethullah Gülen’i anlattığı ve önümüzdeki hafta ilk baskısı piyasaya çıkacak olan “Pensilvanya Canbazı” adlı kitabıyla yine gündem oluşturacak. Pensilvanya Canbazı kitabında, Pasinler’in Korucuk köyünden Pensilvanya’ya uzanan şaibeli yol anlatılıyor. Gülen’in ispiyonculuğa çok erken yaşlarda başladığı, hocası Sadi Mazlumoğlu’nu Atatürk aleyhinde konuşmalar yaptığı iddiasıyla Erzurum’daki Gürcükapı Polis Karakolu’na şikayet ettiği, Mazlumoğlu’nu elleri bağlı şekilde nezarete attırdığı aktarılıyor. 



UYARI ÜZERİNE HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ 



Kişilik sorunu yaşayan Gülen’in, İskenderun’da askerlik görevini yaparken camide sivil olarak vaaz verdiği sırada kendisini “Tefsirleri çarpıtıyorsun” şeklinde ikaz eden cami cemaatiyle kavga ettiği ve 20 gün askeri hapishanede yattığı belirtiliyor."



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin