Ahmet Hakan: Kanal D Ana Haber'le ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz

Hürriyet gazetesi yazarı ve Kanal D Ana Haber sunucusu Hakan, Radyo Viva'da Adem Metan'ın konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Hakan: Kanal D Ana Haber'le ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz

Radyo Viva’daki programında önemli isimleri ağırlayan radyo programcısı Adem Metan, bu kez de Kanal D Ana Haber Anchorman’i ve Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Hakan’ı ağırladı.



Yazılarıyla ve yorumlarıyla Türkiye gündeminin en önemli isimlerinden olan Ahmet Hakan, konuk olduğu programda magazinden siyaset ve güncel yaşama kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.



Ahmet Hakan programın hemen başında gelen soru üzerine 15Temmuz ile ilgili olarak darbeye kontrollü demek kontrolsüzlüktür.  Kemal Bey bu söylemden vazgeçmeli ifadelerini kullandı



“Kontrollü darbe’ söylemini kabul etmiyorum!”



15 Temmuz hain darbe girişimine yönelik açıklamalarda bulunan Ahmet Hakan, ‘kontrollü darbe’ sözünden hoşlanmadığını söyledi. Darbeyi ‘FETÖ çetesinin hain kalkışması’ olarak tanımlayan Hakan, “Kontrollü olsa bu kadar insan can vermezdi. Ben bunun yakışıksız bir niteleme olduğunu düşünüyorum. Böyle düşünüyor olmam 15 Temmuz ile ilgili bilinmeyenlerin ortaya çıkmasını istemiyor olmam anlamına gelmiyor. Bunların muhasebesini yapmamız lazım. Bu darbenin kontrollü olduğunu söylediğiniz halde FETÖ’yü aklıyorsunuz. Ancak bu darbenin tüm detaylarının sorgulanması da herkese anasının ak sütü gibi haktır. Eğer buna kontrollü diyorsak bunun kanıtlarını da ortaya koymalıyız” dedi.



İBB Başkanı özgür olmalı



İstanbul’u çok sevdiğini ancak şehrin yanlış yapılanmalar yüzünden beton yığınına döndüğünü söyleyen Ahmet Hakan “İBB Başkanı emir altında olmamalı, İstanbul beton yığınına dönüştü. Bu konuları özgürce düzenleyebilecek bir ismin başkan olmasını isteriz” dedi. Adem Metan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ‘CHP’nin şansı var mı’ sorusuna ise Hakan, “2019 İstanbul seçimlerinde CHP’nin şansı olduğunu son referandumda görmüş olduk. Her sonuç çıkabilir sandıktan. Bekleyip göreceğiz” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile arasında tatlı atışmalara da değinen Hakan, “Melih Gökçek ile artık ilgilenmiyorum. Yaramaz çocuklar gibi artık ona tweet atmıyorum, bıktım” dedi.



“Kadınlardan otomobil gibi bahsetmesi beni rahatsız etti”



Metin Hara ve Adriana Lima ilişkisini yorumlayan Ahmet Hakan, “Bir insanın hayatına girmiş kadınlardan otomobillerinden söz eder gibi etmesi ediyor beni. Üslupsuzluk ve seviyesizliğe tahammül edemedim. Sempatik bir arkadaşa benziyor ama hiç de öyle olmadığını ispatlamış oldu, demek ki kumaş buymuş. Kim kimin PR’ını yapıyor orada onu da anlayamadım. Eğer ki kitabının PR’ını Adriana Lima’ya yaptırabiliyorsa büyük başarı. Gayet iyi bir PR çalışması olmuş demektir” dedi.



“İnsan İzmir Marşı’ndan neden rahatsız olur anlamıyorum”



Konya Spor Başkanı’nın ‘İzmir Marşı’na ilişkin yaptığı açıklamaları da yorumlayan Hakan, “Bir kulüp başkanı neden böyle bir açıklama yapar anlamış değilim. İzmir Marşı’nın bu şekilde bir insanı rahatsız etmesini anlayamıyorum. Bir insan bundan neden rahatsız olur. Densizlikle göze girmek çok nafile bir çaba. Bu şekilde kime şirin gözükebilirsin. İzmir Marşı ile kimin meselesi var ki böyle bir çıkış yapıyorsun. Şuursuzluk olarak nitelendiriyorum. Herkes milli mutabakat noktası kaybolduğu için tüm değerlerimize küçültücü yaklaşım sergiliyor. Bu yaklaşımlar hangi taraftan gelirse gelsin karşı gelmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.



Kanal D Ana Haber ile ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Hakan, yavaş yavaş üstüne koya koya gidiyoruz. Daha iyi hale getirmek istiyoruz. Diğer Ana Haber bültenlerini de izliyorum dedi. Eylül’ün ilk haftası yeni sezona başlayacağının altını çizen Hakan Kanal D ana haber istediğimiz ölçüde gidiyor ifadelerini kullandı.



 “Türk sineması özgün olmaktan çok uzak”



Fenomen olmuş yapımları da takip ettiğini söyleyen Hakan “Bol bol sinema filmi izliyorum. Yeni çıkan hemen hemen tüm yapımları izliyorum seçme yapmadan. Yabancı dizilerden de tutmuş dizileri izledim. Yeni filmler çok parlak olmasa da ısrarla sinemaya gitmeye devam ediyorum. Türk sineması çok ticarileşti. Birtakım mantıklar üzerinden kurgulanmış mizah filmleri var. Birbirini taklit eden yapımlar var. Özgün malzemeler ortaya çıkmıyor diye düşünüyorum” dedi.



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin