Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın gözaltına alınma gerekçesi ortaya çıktı

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan bu sabah gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın gözaltına alınma gerekçesi ortaya çıktı

CNN Türk'te yer alan habere göre, Kapatılan Taraf Gazetesi'nin eski Genelyayın Yönetmeni Ahmet Altan ile kardeşi gazeteci yazar Mehmet Altan bu sabah İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.



'Darbecilerle iştirak halinde'



Altan'ların gözaltına alınması talimatını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay verdi. Savcılığın gözaltı talimatını içeren yazısında, Youtube üzerinden yayın yapan "Özgür düşünce" isimli TV programına darbeden bir gün önce konuk olarak katılan Ahmet Altan ile programı sunan Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan'ın bu programda, "darbe çağırışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları" ileri sürüldü.



Bu söylemler kapsamında hükümeti ve Cumhurbaşkanını tehdit ettikleri iddia edilen yazıda, şüphelilerin darbenin gerçekleşeceğini beyan ettikleri öne sürüldü. Darbe girişimini, terör örgütüyle fikir ve eylem birlikteliği içinde olmadan bir gün öncesinden bilmelerinin mümkün olmayacağı iddia edilen yazıda, bu nedenle şüphelilerin, darbe girişiminde bulunan "bir kısım terör örgütü mensubu askerlerle iştirak halinde atılı suçu işledikleri" iddialarına yer verildi.



Öte yandan soruşturma kapsamında söz konusu programdaki ifadeleri sebebiyle Nazlı Ilıcak'ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi.



Soruşturma açılan TV programı



FETÖ'ye ait olduğu iddiasıyla darbe girişiminden sonra KHK kararı ile kapatılan Can Erzincan TV'de, Ahmet ve Mehmet Altan'ın darbe girşiminden bir gün önce 14 Temmuz'da Nazlı Ilıcak ile birlikte katıldıkları bir TV programındaki sözleri basına yansımıştı. Altan kardeşlerin bu programdaki siyasi analizleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözleri, "darbe olacağını açık açık söyledikleri" şeklinde yorumlanarak, bazı yayın organlarında ve sosyal medyada bu iddiayla hedef alınmalarına neden olmuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin