'Af çıktığında serbest kalacağız, devleti biz yöneteceğiz'

Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'ya ait bilgisayar ve harici disklerde örgüte ait bilgiler ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
'Af çıktığında serbest kalacağız, devleti biz yöneteceğiz'

İstanbul Eyüp Göktürk'te gözaltına alınan Adnan Oktar'ın sağ kolu Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'ya ait bilgisayar ve harici diskler incelendi. Maddi destek sağlanan tutuklu örgüt üyelerinin hangi koğuşlarda kaldığını belirten notlar ile Adnan Oktar tarafından örgüt üyelerine yazılmış özel mektuplar ele geçirildiği ileri sürüldü.



Habertürk’ten Nihat Uludağ'ın haberine göre İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar grubuna yapılan ilk operasyonda kaçmayı başaran Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'nun peşini hiç bırakmadı. Mali polis, Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru'nun Eyüp Göktürk'te bulunan bir apartman dairesinde saklandıklarını tespit etti. Düzenlenen operasyonda Adnan Oktar'ın sağ kolu ve sırdaşı Tarkan Yavaş ve Serkan Yumru gözaltına alındı.



DİJİTAL MATERYALLER DEŞİFRE EDİLDİ



Yavaş ve Yumru'nun kaldıkları apartman dairesinde bilgisayar ve harici harddisk ele geçirildi. Dijital materyalleri inceleyen polis, maddi destek sağlanan tutuklu örgüt üyelerinin hangi koğuşlarda kaldıklarını belirten notlar buldu.



"AF ÇIKACAK DEVLETİN BAŞINA ADNAN OKTAR GEÇECEK"



Dijital materyallerde ayrıca, örgüt üyelerinin kopmalarını önlemek için sürekli mesajlar attıkları da tespit edildi. Örgüt üyelerine atılan bir mesajda, "Af çıktığında serbest kalacağız. Devletin başına Adnan Oktar geçecek ve devleti biz yöneteceğiz" diyerek örgütü dinamik tutmaya çalıştıkları tespit edildiği ileri sürüldü.


Etiketler adnan oktar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin