Adnan Oktar'a hakaretten yargılanan gazeteci hakkında karar!

'Basın yayın yoluyla hakaret'ten yargılanan Mine Kırıkkanat'ın cezası belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Adnan Oktar'a hakaretten yargılanan gazeteci hakkında karar!

Adnan Oktar'a 'basın yayın yoluyla hakaret' ettiği iddiasıyla 3 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Cumhuriyet yazarı İclal Mine Kırıkkanat, 2 bin 180 lira adli para cezasına çarptırıldı.



Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Kırıkkanat ile müşteki Oktar katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.



Duruşmada söz alan Oktar'ın avukatı Ayfer Bayer, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımların basın özgürlüğü kapsamında olmadığını düşündüklerini belirterek, şunları söyledi:



"Suç müvekkilimize karşı dini ve siyasi düşüncesinden dolayı yapılmıştır. Sanık hakareti bir kültür olarak düşünmektedir. Hakaret kültürünün yaygınlaşmaması için davanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Sanık kendisi gibi düşünmeyen herkese hakaret etmekten çekinmemektedir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.



Kırıkkanat'ın avukatı Abbas Yalçın da "Oktar, çok sayıda kitabı olan bir fikir insanı olarak düşünülmektedir. Bunun böyle olduğunu düşünenler olduğu gibi, olmadığını düşünenler de vardır. Müvekkilimin yazılarının gerçeklik zemini vardır. Kamuya mal olmuş bir kişi de eleştirilere katlanmak zorundadır. Müvekkilimin beraatini talep ederiz" ifadelerini kullandı. 



Kararını açıklayan mahkeme hakimi, Kırıkkanat'ı 109 gün karşılığı adli para cezasına çarptırdı. Sanığın cezayı, günlüğü 20 liradan 2 bin 180 lira şeklinde ödemesine karar veren hakim, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.



İddianameden



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, İclal Mine Kırıkkanat'ın yazarı olduğu Cumhuriyet gazetesinde 2 ve 9 Şubat 2014 tarihlerinde Oktar ile ilgili 2 ayrı yazı kaleme aldığı belirtilmişti.

 

Kırıkkanat'ın ayrıca Twitter'daki hesabından da Oktar hakkında paylaşımlarda bulunduğu ifade edilen iddianamede, yazı ve paylaşımların hakaretamiz, küçük düşürücü, müştekinin onur, şeref ve saygınlığını zedelediği aktarılmıştı.



İddianamede, Kırıkkanat'ın, Oktar'ın dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret ettiği savunularak, 1 yıl 8 aydan 3 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin