Adliyede olay! Ünlü gazetecinin girişi engellendi

Gözaltındaki polislerin davasını izlemek isteyen Mehmet Baransu, adliye kapısında bekleyen çevik kuvvet polisleri tarafından içeri alınmadı.

Google Haberlere Abone ol
Adliyede olay! Ünlü gazetecinin girişi engellendi

Gazeteci Mehmet Baransu gece saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Burada gözaltındaki polislerin davasını izlemek isteyen Baransu, adliye kapısında bekleyen çevik kuvvet polisleri tarafından içeri alınmadı. Duruma tepki gösteren Baransu, görevli çevik kuvvet personeli tarafından tartaklandığını iddia etti. Adliye kapısından içeri giremeyen gazeteci Baransu, daha sonra adliyede bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile basın açıklaması yaptı.



KAMU GÖREVİ YAPIYORUZ ANCAK İÇERİ GİREMİYORUZ



Gazeteci Mehmet Baransu; İçeride birçok gazeteci var, onlar elini kolunu sallayarak içeri giriyorlar. Ancak ben içeri giremiyorum, beni burada tutuyorlar. Avukatlar girebilir, polis girebilir, diğerleri girebilir. Ben giremiyorum. Biz kamu görevi yapıyoruz, bunu bilin. Siz nasıl kamu görevi yapıyorsanız polis arkadaşlar, biz de kamu görevi yapıyoruz. Gazeteci kamu görevi yapıyor ancak ben içeri giremiyorum diye konuştu.



MİLLETVEKİLİ GÜVENLİK GEREKÇESİYLE İÇERİ ALINMIYOR



CHP Milletvekili Mahmut Tanal da duruşma salonuna alınmadığını savunarak; İktidarın talep ve istekleri doğrultusunda hukuk eğilip bükülmesin. Duruşmalar kanunlarca 'alenidir ve halka açıktır' deniliyor. Mahkeme yargıcı 3 avukattan fazla avukatı duruşma salonuna almıyor. Milletvekilini de güvenlik gerekçesiyle duruşma salonuna almıyorlar. Buradan ben Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na sesleniyorum. Ben nasıl Türk milletinin avukatıysam, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mağdur olmuş olan her ferdinin vekiliysem, buradaki mağduriyette hepimizin namus borcudur şeklinde konuştu



Konuşmasının ardından adliye önünde bekleyen gazeteci Mehmet Baransu ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal, bir süre sonra alkışlar eşliğinde Adliye kapısından içeri alındı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin