Adana’da ‘Yaşar Kemal Efsanesi’

24. Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında, 'Yaşar Kemal Efsanesi' isimli biyografik filmin yeryüzündeki ilk gösterimi Adana'da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Adana’da ‘Yaşar Kemal Efsanesi’

Yaşar Kemal hakkındaki ilk uzun metraj biyografik film, Yaşar Kemal Efsanesi, 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı. Cinemaximum’da gerçekleştirilen gösterimi ünlü yazarın hayranları izledi. Yaşar Kemal’le dostluğu uzun yıllara dayanan oyuncu ve yönetmen Aydın Orak’ın çektiği belgesel filmde büyük yazarın doğumundan ölümüne tüm hayatı, kendi ağzından ve hayatına yakın tanıklık etmiş dostlarının anlatımlarıyla aktarıldı.



DAHA ÖNCE YAYINLANMAMIŞ ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ



Efsane yazarın hayatının dönüm noktalarını, mücadelesini, romanlarını kaleme alırken düşündüklerini, çalışma yöntemini, kişiliğini şekillendiren olayları, aile yapısını, barışa olan tutkusunu beyaz perdeye taşıyan filmde, Yaşar Kemal’in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinden, yüzlerce saatlik kaynaklardan derlenmiş ses kayıtlarından ve binlerce sayfalık dokümandan yararlanıldı.



YAKIN DOSTLARI EFSANEYİ ANLATTI



Ara Güler, Arif Keskiner, Zülfü Livaneli, Orhan Pamuk, Aziz Nesin, Türkan Şoray ve Atıf Yılmaz gibi yazarın yakın dostlarının anlatımlarıyla yer aldığı filmi Halil Ergün seslendirdi. Filmde Yaşar Kemal’in bestelenmiş şiirleri de ünlü isimler tarafından seslendiriliyor. Gösterimin ardından soruları yanıtlayan Aydın Orak, yazarın kitaplarının tamamının son derece etkileyici olduğunu ancak Demirciler Çarşısı Cinayeti’nin kendisi için bir başka anlam taşıdığını anlattı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin