Adana Film Festivali'nde Danışma Kurulu görevi bıraktı: 'Etik olmayan pazarlık yöntemleri...'

Bu yıl 24. düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali'nde önemli bir gelişme yaşandı...

Google Haberlere Abone ol
Adana Film Festivali'nde Danışma Kurulu görevi bıraktı: 'Etik olmayan pazarlık yöntemleri...'

Bu yıl 24. kez düzenlenen ve 25 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Adana Uluslararası Film Festivali'nin danışma kurulu, festivale katılmayacağını açıkladı. Sinema akademisyenler Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Prof. Dr. Özer Kanburoğlu ve sinema eleştirmeni Tunca Arslan'ın imzasını taşıyan, festival yönetimine eleştiriler içeren açıklama şöyle:



24. ULUSLARARASI ADANA FİLM FESTİVALİ DANIŞMA KURULU’NDAN AÇIKLAMA



"25 Eylül-1 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek 24. Uluslararası Adana Film Festivali yönetiminin talebi doğrultusunda Mayıs 2017’den itibaren festivalin Danışma Kurulu’nu oluşturan bizler, gelinen nokta itibariyle görev ve sorumluluklarımızın işlevsiz kaldığına inanıyoruz.



Ülkemizin köklü sinema etkinliklerinden biri niteliğindeki, Türk sinemasına nice değerler katmış ve zengin birikim yaratmış bulunan Uluslararası Adana Film Festivali’nin bu yıl da başarıyla gerçekleşmesi en büyük arzumuz ve dileğimizdir. Festivalin ana unsurlarının belirlenmesi konusunda altı aya yaklaşan süreyle katkı verdiğimizi bilmek ise, yıllardır sinema sanatının gelişmesi için emek harcamış ve düşünsel faaliyette bulunmuş bizler için yeterlidir.



Ancak, üzüntüyle belirtmek zorundayız ki festival bünyesinde, başlangıçta belirlenen bazı programların keyfi biçimde iptaliyle başlayan kaotik ortam ne yazık ki bugüne dek kontrol altına alınamamıştır. Ulusal Yarışma Ana Jürisi’nin belirlenmesi sürecinde, ayrıntılarına girmeyi uygun bulmadığımız çeşitli müdahaleler ve etik olmayan pazarlık yöntemleri; kurumsal davranış hassasiyetinin gösterilmemesi,  Adana Büyükşehir Belediyesi ile festival yönetimi arasındaki yaşanan kimi sorunlar ve Danışma Kurulu’na karşı sürekli yanıltıcı bilgiler verilmesi, bizim açımızdan sağlıksız bir ortama yol açmıştır.



Ulusal ve uluslararası onlarca film festivalinde görevler üstlenmiş, binlerce öğrenci yetiştirmiş, sayısız akademik çalışma ve çok sayıda sinema kitabına imza atmış insanlar olarak; öncelikle yedinci sanata ve Adana’daki ciddi sinema geleneğine, kendimize ve sorumluluklarımıza saygının gereği, 24. Uluslararası Adana Film Festivali’ne katılmayacağımızı kamuoyuna duyururuz."



 



            Prof. Dr. Selahattin Yıldız              Prof. Dr. Özer Kanburoğlu              Tunca Arslan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin