Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Sever'den yeni kitap: İçimde Kalmasın

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevi süresince basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever’in, ikinci kitabı bugün piyasaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Sever'den yeni kitap: İçimde Kalmasın

Uzun yıllar 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün basın danışmanlığını yapan Ahmet Sever'in, görev süresinde yaşadıkları ve sonrası ile ilgili tarihi bilgilerin yer aldığı ikinci kitabı bugün piyasaya çıktı. Sever, “Kapalı Kapılar Ardındaki Siyasi Sırlar – İçimde Kalmasın – Tanıklığımdır” isimli kitabında, Gül'ün Erdoğan'ın engelleme girişimlerine rağmen 2007 yılında son dakikada yaptığı basın toplantısı ile Cumhurbaşkanı olabildiğini açıkladı. Geçen yıl yapılan referandumdan önce İngiliz gazeteci Daved Gardner'e ‘Gül ve Davutoğlu'nu FETÖ'cülükle suçlar, hapse atarız' diyen AKP'linin TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop olduğunu belirten Sever, bu sözün Erdoğan'ın onayı olmadan söylenemeyeceğini savundu.



Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Sever'den yeni kitap: İçimde Kalmasın



‘SEN KARIŞMA SADULLAH!'



Yandaş medyada Abdullah Gül'ün cemaate yakın olduğuna ilişkin suçlamalara değinen Sever, Ahmet Şık ve Nedim Şener'in Ergenekon davasında tutuklanmasının ardından yaşananları anlattı. Sever Kitaba göre, Şık ve Şener tutuklandıktan sonra dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakanı Erdoğan'la görüşmeye gittiğinde Özel Kalem'de İstanbul İstihbarat Daire Başkanı Ali Fuat Yılmazer'i (halen FETÖ'den tutuklu) gördü. Yılmazer, Ergin'e Şık ve Şener'in tutuklanma gerekçelerini gösteren bir sayfa verdi. Kâğıdı okuyan Ergin, Yılmazer'e “Bu suçlamalarla değil tutuklamak, kimlik bile soramazsınız. Sayın Başbakan'ı da bu dayanaksız suçlamalarla yanlış yönlendirmeyin” diye uyardı. Ergin, Erdoğan'ın yanına girdiğinde tutuklamalardan duyduğu endişeyi paylaştı, 2 gazetecinin tutuklanmasını gerektirecek delil olmadığını, bunun Ergenekon ve Balyoz davalarının meşruiyetine gölge düşüreceğini söyledi. Erdoğan'ın tepkisi kısa ve sertti: “Ne yani? Yargıya müdahale etmek mi istiyorsun? Yargının işine karışma.” Sever, kitaba, bu bilgileri teyit etmek için aradığı Sadullah Ergin'in bilgi vermediğini ancak başka kaynakların doğruladığı notunu düştü.



‘CEMAAT, ERGİN'İ İSTEMEDİ'



Ergin'in, Cemaat'in yargıda güçlenmesinden tedirgin olduğunu, şimdi firari FETÖ'cü olan Zekeriya Öz'ün başına buyruk, keyfi tavırlarından rahatsız olduğunu belirten Sever, Ergin'in 13 ay boyunca, Öz'ün randevu taleplerini geri çevirdiğini ve bu yüzden cemaat Ergin'in bakan olmaması için yoğun kulis yürüttüğünü yazdı. 15 Temmuz'dan sonra Ergin'e FETÖ'cü etiketi yapıştırılmaya çalışıldığını belirten Sever “Oysa, yargıdaki tüm operasyonlar, Erdoğan'ın Cemaatçi istihbaratçı ve savcılarla yakın iletişimi, bilgisi ve onayı ile yürütülüyordu. Zekeriya Öz de doğrudan Erdoğan'a bağlı çalışıyordu” diye yazdı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler ahmet sever
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin