Abdullah Gül, merak ettiği filmi izledi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümünde vizyona giren filmi izledi.

Google Haberlere Abone ol
Abdullah Gül, merak ettiği filmi izledi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümünde vizyona giren ve Çanakkale Savaşı'nın konu alındığı 'Son Mektup' filmini izledi.



Sinema salonuna girmeden önce gazetecilerin, siyasi partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na sunmalarına ilişkin sorusu üzerine, "Onu başkalarına soracaksınız artık. Hepsine hayırlı olsun inşallah" dedi.



Filmi merak ettiğini ve izlemek için sabırsızlandığını belirten Gül, Özhan Eren'i Ankara'dan beri desteklediğini ve böyle büyük filmlerin olmasını çok istediğini anlattı. 



Abdullah Gül, "Çanakkale Savaşı büyük bir olay. Deniz savaşı, kara savaşı ayrı bir olay ki, bu deniz savaşıyla ilgili bir film. 100. yıl dönümünü yaşadığımız bir dönemde çok sayıda kitapların, çok sayıda filmlerin, çok sayıda başka sanat kültür eserlerinin çok canlı bir şekilde olması gerekirdi. Maalesef onu görmüyorum doğrusu. Bu çok üzücü. Balkan Savaşı'nın da 100. yıl dönümünde aynı noksanlığı gördük. Birinci Dünya Harbi'nin neticeleri esas bizi çok ilgilendirdi. Dolayısıyla bizim acımız daha büyük. O açıdan daha canlı bir şekilde tarihin yaşanmasını isterdim" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin