Şaşırttı! Abdülkadir Selvi'den AKP'ye eleştiri!

Hükümeti destekleyen tutumuyla tanınan Yeni Şafak yazarı, bu defa okların yönünü değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Şaşırttı! Abdülkadir Selvi'den AKP'ye eleştiri!

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Ak Parti'yi 'çözüm süreci'ndeki tutumu nedeniyle eleştirdi. 'Çözüm, Kadil'in tutumuna terk edilemeyecek kadar ciddi bir iştir' başlıklı bugünkü yazısında sürece ilişkin olarak, "Çözüm demek sadece şehit cenazelerinin gelmemesi demek değil. Tam tersine çözümün siyaseti ve çözümün dilinin de bölgeye hakim olması lazım" yorumunu yaptı. 



İşte Selvi'nin yazısı:



Çözüm, Kandil'in insafına terk edilmeyecek kadar ciddi bir iştir



Kurban Bayramından önce Başbakan Ahmet Davutoğlu, birer gün arayla Güneydoğu ve Doğu Anadolu Milletvekilleriyle bir araya gelmişti.



Başbakan bayramdan sonra diğer bölge milletvekilleriyle de bir araya gelecek.



Güneydoğu Milletvekilleriyle görüşmede iki nokta ön plana çıkmıştı.



1-Milletvekilleri bölgeyle ilgili konularda kamu görevlilerine değil, kendilerine kulak verilmesinin üzerinde durmuştu.



2-Örgütün bölgede çözüm sürecini asayişsizlik olarak kullanmaya çalıştığı, kamu görevlilerinin de sürecin hassasiyeti nedeniyle yeterince etkin olmadığını dile getirmişlerdi.



Burada AK Parti'nin çözüm süreci ve bölge politikasına yönelik bir eleştirim olacak. Çözüm sürecinin başından beri AK Parti'nin doğacak boşluğu siyaseten doldurması gerektiğini savunuyoruz. Çözüm demek sadece şehit cenazelerinin gelmemesi demek değil. Tam tersine çözümün siyaseti ve çözümün dilinin de bölgeye hakim olması lazım.



Yazının tamamı 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin