Abdi İpekçi Beşiktaş'ta anılıyor!

Gazetecilik mesleğinin saygın ismi, "Ustalara Saygı" etkinliğiyle anılacak.

Google Haberlere Abone ol
Abdi İpekçi Beşiktaş'ta anılıyor!

Beşiktaş Belediyesi tarafından 10 senedir düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, 26 Ocak Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek olan Abdi İpekçi’ye Saygı gecesi ile sürüyor.



36 yıl önce 1 Şubat’ta silahlı bir saldırı sonucu hayatını yitiren Milliyet Gazetesi’nin yayın yönetmeni ve başyazarı Abdi İpekçi için dostları, sevenleri, meslektaşları Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde bir araya gelecekler.



Faruk Şüyün’ün hazırladığı, Halit Kıvanç’ın sunacağı gecede aralarında Cemre Birand, Deniz Türkali, Ergin Konuksever, Gülriz Sururi, Günel Cantak, Hıfzı Topuz, Mehmet Barlas, Melek Beler, Mete Akyol, Nazan Kuşçu, Necati Zincirkıran, Nilgün Tarkan, Okşan Atasoy, Seçkin Türesay, Selahattin Beyazıt, Selçuk Erez, Seracettin Zıddıoğlu, Şükran Somer, Zeynep Oral’ın da bulunduğu konuşmacılar ustayı anlatacaklar.



Aile adına ustanın kızı Nükhet İpekçi İzet’in de katılacağı gecede İpekçi’nin yaşamöyküsünden kesitler bir dia gösterisiyle sunulacak.



İpekçi’nin kimi dostlarının telefon bağlantıları veya özel video görüntüleri ile katılacağı Abdi İpekçi’ye Saygı etkinliği saat 20.00’da başlayacak.



Ustalara Saygı etkinlikleri önümüzdeki ay, 9 ve 23 Şubat’taki toplantılarla sürecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin