AA sandık verilerini güncelledi: İstanbul'da İmamoğlu birinci

CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 48.79 oyla İstanbul'da birinci olurken, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın oyu yüzde 48.51 oldu.

Google Haberlere Abone ol
AA sandık verilerini güncelledi: İstanbul'da İmamoğlu birinci

Anadolu Ajansı, dün gece yarısından sonra seçim sonuçlarına yönelik kısmi olarak durdurduğu veri akışıyla ilgili güncel bilgileri aboneleriyle paylaştı. AA'nın son paylaştığı verilere göre, CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 48.79 oyla İstanbul'da birinci olurken, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın oyu yüzde 48.51 oldu.

Anadolu Ajansı, yaklaşık 13 saatlik kesintinin ardından yerel seçimlerle ilgili veri akışına başladı.



"Halkımızın doğru bilgiye ulaşması için gelen son sandık verileri az sonra güncellenerek abonelerimize ulaştırılacaktır" açıklaması yapan AA, açıklamanın ardından veri girişine başladı ve İstanbul'da CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu öne geçti.



AA'nın son paylaştığı verilere göre, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu yüzde 48.79 oyla İstanbul'da birinci olurken, AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım'ın oyu yüzde 48.51.



Anadolu Ajansından kamuoyuna yapılan açıklama ise şöyle:



"Bilindiği üzere Anadolu Ajansı A.Ş. 2014 yılından itibaren Türkiye'de seçim sonuçlarını yayınlayan tek medya kuruluşudur. Bu süreç zarfında biri mahalli 5 seçim ve bir referandum sonucu başarılı şekilde abonelerimize ulaştırılmıştır. Açıklanan verilerin günler sonra kesinleşen YSK verileriyle de birebir aynı olması Anadolu Ajansı'nın başarısının bir göstergesidir. Anadolu Ajansı, bütün bu seçimlerde kesinleşen resmi sonuçlardan saatlerce önce kamuoyunu aydınlatma görevini bihakkın yerine getirmiştir.



'YÜZDE 1'LİK SANDIK SONUCUYLA ELİMİZE HERHANGİ BİR VERİ ULAŞMADIĞI İÇİN YSK SONUÇLARINI BEKLEDİK'



Şunu özellikle belirtmeliyiz ki, seçim akşamlarında arzu ettikleri neticeyi alamayan, başarısızlıklarını Anadolu Ajansı'nı hedef göstermek, itibarını sarsmak ve çalışanlarına saldırmakla örtmeye çalışanlar, YSK'nın resmi sonuçları açıklamasıyla her seferinde mahcup olmuşlardır. Anadolu Ajansı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili verilerin aktarılması görevine de sandıkların kapanmasının ardından başlamış ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar veri akışı kesintisiz devam etmiştir.



Bazı sandıklardan sağlıklı veri akışı temin edilemeyince veri aktarımına bir süre ara verilmiş; kalan yüzde birlik sandık sonucuyla ilgili elimize herhangi bir veri ulaşmadığı için de Yüksek Seçim Kurulu'nun sonuçlarının beklenilmesi kararı alınmıştır. Bu durum kamuoyu ile de paylaşılmıştır. Adayların oy oranlarının birbirine çok yakın olduğu İstanbul için, verilerin sağlıklı bir şekilde geldiği son noktada durup beklemek ve Yüksek Seçim Kurulunun ilan edeceği sonuçları hep beraber görmek en doğru karardır. Yüksek Seçim Kurulu geçici olmayan sonuçlarını her zaman olduğu gibi şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurmaktadır. Güçlü bir demokrasinin olduğu ülkemizde Anadolu ajansı olarak hızlı güvenilir ve sağlıklı verileri sizlere ulaştırma gayretimiz 100 yıldır sürmektedir. Anadolu Ajansı A.Ş. seçim sonuçlarını açıklayarak bir kamu görevi yürütmektedir. Halkımızın doğru bilgiye ulaşması için gelen son sandık verileri az sonra güncellenerek abonelerimize ulaştırılacaktır."




#Seçim2019



Açılan sandık: % 99



İstanbul



CHP: % 48,79

AK Parti: % 48,51



Tüm sonuçlar https://t.co/JWzHEyyK1W pic.twitter.com/xreLxMMfYe


— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) 1 Nisan 2019
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin