AA'nın ''Foto Muhabirliği Eğitim Programı'' başlıyor

Anadolu Ajansı'nın yeni foto muhabirler yetiştirmeyi amaçladığı eğitim programı başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
AA'nın ''Foto Muhabirliği Eğitim Programı'' başlıyor

Anadolu Ajansı'nın ''100. Yıl Vizyonu'' çerçevesinde kurulan Haber Akademisi, yeni nesil foto muhabiri yetiştirmek ve paralelinde insan kaynağını sağlamak için ''Foto Muhabirliği Eğitim Programı''nı hayata geçiriyor. 



Foto Muhabirliği Eğitim Programı'na katılanlar, teori ve uygulama eğitimlerinde gösterdikleri performansa göre değerlendirmeye alınacak. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, AA'da yardımcı foto muhabiri olarak istihdam edilecek.



İki ay sürecek eğitim programına katılanlar, ilk ay 13 başlıkta 160 saat teorik, 2'nci ay AA Fotoğraf Editörlüğünde 160 saat uygulama eğitimi olmak üzere 320 saat foto muhabirliği eğitiminden geçecek.



 Dersler, ağırlıklı olarak fotoğraf çekim teknikleri, fotoğraf işleme teknikleri ve foto röportaj üzerine temellendirildi.



Eğitim kapsamında ilk ay katılımcılar yeni nesil habercilik,  haber dili ve haber yazım teknikleri, haber fotoğrafı çekim teknikleri, haber fotoğrafı işleme teknikleri, haber fotoğrafı iletim teknikleri, fotoğraf altı yazımı, foto röportaj çekimi, dünya haber fotoğrafçılığı kültürü, kurum kültürü, multimedya uygulamaları, video çekim teknikleri, genel kültür ve haber değerlendirmesi ve temel gazetecilik dersleri görecek. İkinci ay ise katılımcılar pratik saha eğitimi alacak.



Tüm derslerden 4. haftada genel sınav yapılacak. Her gün ders başlamadan önce 30 dakika gündem değerlendirmesi gerçekleştirilecek.



İlk ders AA Genel Müdürü'nden



Eğitim Programı, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Öztürk'ün açılış dersiyle başlayacak.



Eğitim kapsamında, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi "temel gazetecilik", AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin de "kurum kültürü ve yayın ilkeleri" konusunda ders verecek.



AA Haber Akademisi Koordinatörü Ahmet Tek ve AA Spor Haberleri Editör Yardımcısı Selçuk Aval, "haber dili ve haber yazım teknikleri" dersinde katılımcılarla bir araya gelecek.



AA Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel "dünya haber fotoğrafçılığı kültürü" ve "multimedya uygulamaları, AA Fotoğraf Editörü Fırat Yurdakul "haber fotoğrafı çekim teknikleri", AA Görüntülü Haber Editörü Murat Halezeroğlu "video çekim teknikleri", AA Fotoğraf Editör Yardımcısı Fatih Yorgancı ve Başfotomuhabiri Bülent Uzun "haber fotoğrafı işleme ve iletim teknikleri, AA Ortadoğu ve Afrika Görsel Haberler Editör Yardımcısı Erhan Sevenler "foto röportaj teknikleri", AA Başfotomuhabiri Sinan Gül "olağanüstü durumlarda haber fotoğrafçılığı", AA İç Haberler Muhabiri Yusuf Çelebi de "genel kültür ve haber değerlendirmesi" dersinde katılımcılarla bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin