A haber'in sansürlediği Tolga Karaçelik konuştu: Emir yukarıdan geldi!

Uluslararası Antalya Film Festivali'nde sözleri sansürlenen yönetmen konuştu.

Google Haberlere Abone ol
A haber'in sansürlediği Tolga Karaçelik konuştu: Emir yukarıdan geldi!

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde 'En İyi Film', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Senaryo', 'En İyi Erkek Oyuncu' ödüllerini toplayan “Sarmaşık” filminin senaristi ve yönetmeni Tolga Karaçelik'in ödül gecesindeki konuşması, ekrana 'ses var, görüntü yok' şeklinde yansıdı! Aldığı ödüllerle festivalin ve gecenin 'tek adam'ı olan Karaçelik’in ödül konuşması ekranda sansürlendi.



Yönetmen, ödülünü Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül’e armağan etmiş ve “Siz içeride olduğunuz sürece biz de içerideyiz,” demişti.



"A HABER HAZIRLIKSIZ YAKALANDI"



Cumhuriyet Gazetesi'nden Ceren Çıplak'a konuşan Karaçelik, A haber'in sansürü ile ilgili soruya, "Ben ödül konuşmalarını önceden yazan bir insan değilim. Sabah kalktığımda aklıma, Can Dündar ve Erdem Gül geldi. Zaman zaman aklıma geliyorlar. Aklıma geldiklerini, bir çoğumuzun sürekli aklında olduklarını biliyorlar mıdır diye düşündüm. Sahneye çıktığımda bunu anlatmak istedim, duysunlar istedim. O yüzden ‘Biz biliyoruz ki siz oradayken biz de oradayız, ama lütfen siz de bilin ki biz burada olduğumuz sürece siz de buradasınız’ diye bir cümle söyledim. Benim için bile spontane gelişen bu konuşmaya Ahaber de hazırlıksız yakalandı, görüntüyü kesebilmişler ama sesi kesemediler." yanıtı verdi.



"EMRİN YUKARINDAN GELDİĞİNİ ÖĞRENDİM"



Karaçelik ödül konuşmasının başında, “Kötü bir şey söylemeyeceğim,” sözlerine ise şu ifadelerle açıklık getirdi: "Sahneye tekrar çıktığımda konuşmamı kesmeye çalıştıklarını fark ettiğimi ve Nadir’in kardeşlikten bahseden konuşmasını yarıda kestiklerini ifşa etmek için o cümleyi kurdum, kendi tarzımda “yaklaş gel bir şey diyeceğim” dedim. Antalya Film Festivali’nde emeği geçen o kadar insan var onlara teşekkür etmek istedim. Şimdi yukarıda gerginlerdir, o çalışanlara Canlar diye seslensem; ki bazen sevdiklerime öyle seslenirim, "Can (Dündar)" dedi, keselim durumu olmasın diye biraz rahatlasınlar istedim. A Haber'de çalışanları tanıyorum, güzel insanlar. Daha sonra, emrin 'yukarıdan geldiğini' öğrendim, festival yönetiminin bu olayla alakası olmadığını, hatta bu kesmeler yüzünden sert tartışmalar çıkardıklarını da biliyorum. Kimseye kırgın değilim. "



"Nadir Sarıbacak'ın ödül konuşmasındaki o sözler sansürlendi!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin