A haber ekibi Suruç'ta saldırıya uğradı, gazeteciler kınama mesajı yayınladı!

TGC, Suruç'ta A Haber ekibine yönelik yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
A haber ekibi Suruç'ta saldırıya uğradı, gazeteciler kınama mesajı yayınladı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti( TGC) Şanlıurfa Suruç'taki terör olayı sonrasında gelişmeleri takip eden A Haber Muhabiri Sercan Bilgi ve Kameraman Orhan Şener'e yönelik saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı.



TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada; “Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin hedef gösterilmesi kabul edilemez. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz” denildi.



TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:



“Şanlıurfa Suruç’ta insanlık dışı bir terör saldırısı yapılmıştır. Bu insanlık dışı saldırıyı yapan karanlık güçlerin ortaya çıkarılması büyük önem taşımaktadır. Gazeteciler de bu bölgede halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapmaktadırlar. 



Ancak A Haber muhabiri Sercan Bilgi ve kameraman Orhan Şener’e yönelik fiziksel bir saldırı meydana gelmiştir. Meslektaşlarımız hedef gösterilmiş ve fiziksel saldırıyla görevlerini yapmaları engellenmiştir. Gazeteciler görevlerini yapamazlarsa gerçekler ortaya çıkmayacak ve karanlık odaklar amacına ulaşmış olacaktır. Bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel saldırıların olağan hale gelmesinin basın özgürlüğü açısından vahim bir durum olduğunu hatırlatıyor, meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Olayın sorumlularının cezalandırılmasını istiyoruz." 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin