8.Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali programı ve konukları belli oldu

Bu yıl 8.düzenlenecek olan Datça Festivali birçok sanatçıya ev sahipliği yapacak. İşte program.

Google Haberlere Abone ol
8.Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali programı ve konukları belli oldu

Bu yıl 8.si gerçekleştirilecek olan Datça Altın Badem Sinema ve Kültür Festivali’nin onur konukları belli oldu. Datça Belediyesi tarafından sekiz yıldır düzenlenen festivalde yine birbirinden özel isimler adına geceler düzenlenecek.





3-5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin bu yılki onur konuğu Türk Sineması’nın efsane ismi Cüneyt Arkın. Arkın için düzenlenecek gece ile başlayacak olan festival, 4 Eylül’de, Türkiye’nin Küçük Hanımefendi’si Belgin Doruk'un anıldığı gece ile devam edecek. Festivalin son günü olan 5 Eylül’deki gecenin adı ise birçok filmde hem yönetmen, hem de senarist olarak imzası bulunan Ziya Öztan olacak.



Festival kapsamında iki senedir verilen emek ödülünün bu yılki sahibi ise ünlü senarist&yapımcı Gani Müjde



Daha önceden adlarına gece düzenlenen Yeşilçam’ın Dört Yapraklı Yonca’larından Türkan Şoray ve Filiz Akın bu sene festivale ödül vermek için katılım sağlayacaklar. Ayrıca ödül vermek için festivalde bulunacak bir diğer isim ise usta oyuncu Müjdat Gezen.



Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören belgesel film yarışmasının bu yıl üçüncüsü düzenlenecek. Birbirinden değerli isimlerin jüri olarak yer alacağı yarışma, 5 Eylül’de sonuçlanacak.



Her gece katılımcılara müzik ziyafeti yaşatan festivalin bu yıl sahne alacak isimleri ise şöyle: Cüneyt Arkın Gecesi’nde; Ferhat Göçer, Belgin Doruk Gecesi’nde; Göksel ve Ziya Öztan Gecesi’nde Selda Bağcan.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin