75 yıllık törende ödül alan ilk Türk yönetmen!

Yönetmenliğini Fatih Akın'ın yaptığı Almanya'nın "In the Fade (Paramparça)", "En İyi Yabancı Film" ödülünün sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
75 yıllık törende ödül alan ilk Türk yönetmen!

HollywoodLos Angeles The Beverly Hilton Oteli’nde düzenlenen 75. Altın Küre Ödülleri’nde siyahlara büründü. Oscar'ların habercisi olarak kabul edilen törende; Angelina Jolie, Nicole Kidman, Emma Stone, Emilia Clarke, Margot Robbie, Gal Gadot, Kendall Jenner, Dakota Johnson, Meryl Streep, Jessica Biel, Sharon Stone gibi ünlü yıldızlar, sinema sektöründeki cinsiyet eşitsizliğini protesto etmek ve cinsel saldırı kurbanlarıyla dayanışma sağlamak için kırmızı halıda siyah giyerek birleşti.



Akın, 75 yıllık tören tarihinde ödül alan ilk Türk oldu. İlk kez 'Altın Küre' ödülü alan Fatih Akın gecenin en dikkat çeken ismiydi.



Fatih Akın tören sonrası yaptığı açıklamada: “Buralarda olmak çok güzel. Aday olmak çok güzeldi. Adaylık zaten benim için ödüldü. En iyilerin arasında olmak yeterdi. O yüzden de beklemedim açıkçası. Beklemediğin şey gelince daha da mutlu oluyorsun. 'Diane' olmasaydı burda olmazdım. İnşallah Oscar’da da oluruz.' dedi.



75 yıllık törende ödül alan ilk Türk yönetmen!



Hollywood, Los Angeles The Beverly Hilton Oteli’nde düzenlenen 75. Altın Küre Ödülleri’nde siyahlara büründü. Oscar'ların habercisi olarak kabul edilen törende; Angelina Jolie, Nicole Kidman, Emma Stone, Emilia Clarke, Margot Robbie, Gal Gadot, Kendall Jenner, Dakota Johnson, Meryl Streep, Jessica Biel, Sharon Stone gibi ünlü yıldızlar, sinema sektöründeki cinsiyet eşitsizliğini protesto etmek ve cinsel saldırı kurbanlarıyla dayanışma sağlamak için kırmızı halıda siyah giyerek birleşti.



Hollywood oyuncuları, başta yapımcı Harvey Weinstein hakkındaki cinsel saldırı iddiaları olmak üzere, film ve TV endüstrisinin konu hakkında bir açıklama yapmaması ve sinema sektöründeki kadın suistimali kültürüne karşı birlikte ses çıkarabilmek için bu yıl 75.si düzenlenen Altın Küre Ödülleri’nde siyah giymeyi seçti.



Bununla birlikte, ünlü yıldızlar Hollywood’daki cinsel saldırı mağdurlarıyla dayanışmak ve cinsiyet ayrımcılığı hakkında farkındalık yaratmak için sosyal medyada “why I am wearing black?” (neden siyah giyiyorum?) etiketiyle paylaşımda bulunurken, bazı katılımcıların, kırmızı halıda “Time’s Up” (zaman doldu) yazılı rozetler taktığı görüldü.



Oscar ödüllü oyuncu Reese Witherspoon tarafından başlatılan “Time’s Up” hareketi, kısa zamanda Natalie Portman, Gal Gadot ve Eva Longoria’dan destek bularak, diğer oyunculardan da destek aldı. Witherspoon’un tasarladığı rozetlerden yaklaşık olarak 14 milyon dolar toplandığı ve elde edilen gelirin dünya genelinde cinsel şiddet mağdurlarına destek veren derneklere aktarıldığı belirtildi.



“NEDEN SİYAH GİYİYORUM?”



TV dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü - Müzikal ya da Komedi dalında aday olan Shameless oyuncusu William H. Macy, neden siyah giyiyorum etiketiyle şu paylaşımı yaptı:



“Çünkü yapılacak doğru şey bu. Çünkü benim bir eşim var. Çünkü benim iki kızım var... Eğer kadınlar yönetirse dünya çok daha iyi bir yer olur.”



Geçen yıl, Hollywood birbiri ardına ortaya çıkan taciz skandallarıyla çalkalanmış, ünlü yapımcı Harvey Weinstein’ın Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Cara Delevigne, Lena Headey, Rose McGowan, Asia Argento ve daha birçok ünlü ismin bulunduğu yaklaşık 100 kadına cinsel istismarda bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından Kevin Spacey, Dustin Hoffman, James Toback, Jeremy Piven, Ben Affleck ve Roy Price hakkında da çeşitli isimler tarafından taciz suçlamasında bulunulmuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin