'7 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzün, Murat Başoğlu kadar haber değeri yok'

Hürriyet gazetesi yazarı, meslektaşı Cemal Tükel'in paylaşımını yazısına taşıdı ve ekledi; "Yazmaya devam edelim, yazmadıkça bu olaylar hasıraltı ediliyor"...

Google Haberlere Abone ol
'7 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzün, Murat Başoğlu kadar haber değeri yok'

Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Sipahi, bugünkü yazısında meslektaşı Cemal Tükel'in sosyal medya hesabından paylaştığı "7 yaşındaki kız çocuğunun öz be öz babası, öz be öz amcası, öz be öz abisi tarafından beş yıl boyunca tecavüze uğramasının, Murat Başoğlu olayı kadar haberi değeri yok" ifadalerine yer verdi.



Yazısında, "Haklısın Cemal kardeşim, Ben de yazıyorum bu hissettiklerini... Ama yazmaya devam edelim, çünkü biz yazmadıkça bu olaylar hasıraltı ediliyor, unutulur diye düşünülüyor" diyen Sipahi, "Biz unutturmayalım, biz yazmaya devam edelim. Başka türlü toplumun eksikliklerini, yanlışlıklarını düzeltemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



İşte, Sipahi'nin o yazısı:



"MESLEKTAŞIM Cemal Tükel, sosyal medyasında demiş ki..



“Günlerdir Murat Başoğlu’nun ve yeğeninin ilişkisi konuşuluyor. İnsanlar, tepkilerini çok ağır bir şekilde dile getiriyor. Bu iğrençlik ülkeye dert oldu. Ama kimse birkaç hafta önce benim de paylaştığım 7 yaşından 12 yaşına kadar masum bir kız çocuğuna öz be öz babası, öz be öz amcası, öz be öz abisi tarafından beş yıl boyunca tecavüz edildiğini yazmadı. Kanallarda, sosyal medyada Murat Başoğlu’nun olayı kadar konuşulmadı. Kimse bu masum yavruya, Murat Başoğlu’nun abisine ve karısına sahip çıkıldığı kadar sahip çıkmadı. Çünkü, haber değeri yok. Çünkü, bu ülkede kadına ve çocuğa değer yok. Çünkü, o çocuk veya çocuklar ünlü değil. Çünkü, hep duyduğumuz olaylar artık. Vah vah, tüh tüh der unuturuz gideriz...”



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin