600 gazetecinin gözü büyük buluşmada

Son yılların en iyi boksörleri olarak gösterilen Mayweather ve Pacquiao, 2 Mayıs'ta Las Vegas'taki karşılaşma öncesi gazetecilerin karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
600 gazetecinin gözü büyük buluşmada

ABD’de, 5 yıldır süren görüşmelerin ardından ringe çıkmak için yakın zamanda anlaşan boksörler Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao, 250 milyon dolar ödüllü maç öncesi Los Angeles’ta basın toplantısı düzenledi.



Nokia Theatre’da 600’ün üzerindeki basın mensubunun ilgisi karşısında gergin ve heyecanlı olduğu gözlenen boksörler, toplantı öncesi Hollywood usulü kırmızı halıda poz vermelerinin ardından salona geçti.



Pacquiao, Tanrı’ya şükrederek başladığı konuşmasında, sporseverlerin heyecanla 5 yıldır bu maçı beklediğini belirterek, "Her iki taraf da maça iyi hazırlanacak ve en iyisini yapacak, buna eminim. Tanrı’ya bize bu fırsatı sunduğu için şükrediyorum. Herkes bilmelidir ki Tanrı beni bir hiç iken bu noktaya getirdi" dedi.



"Pac-Man" lakabıyla tanınan 36 yaşındaki Filipin asıllı boksör, kısa konuşmasını, antrenörü Freddie Roach başta olmak üzere hayranlarına ve maçın gerçekleşmesi için emek harcayan herkese teşekkür ederek bitirdi.



Rakibinin ardından kürsüye çıkan Mayweather ise babasına ve özellikle sosyal medya üzerinden büyük destek veren hayranlarına teşekkür ederek, "Uzun bir maratonun ardından sizlerin desteğiyle bugün bu noktadayım. Yüzyılın karşılaşması bizi bekliyor. En iyi, en iyiye karşı dövüşecek. Dünya bu maçı kaçırmamalı. Müthiş bir müsabaka olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.



Namağlup 37 yaşındaki Amerikalı boksör Mayweather, kazanma isteğini de "Maça konsantreyim ve çok çalışıyorum. Hayatımda hiçbir maç için bu kadar istekli olmadım. Kazanmaya odaklıyım" ifadesiyle dile getirdi. "Para" lakaplı boksör, rakibinin kaybettiği maçlara gönderme yaptığı konuşmasını şu sözlerle tamamladı:



"Eminim rakibim de benim kadar bu maçı kazanmaya istekli. Ancak sporda şu bir gerçek ki bir kere kaybettiğin zaman hafızan bunu unutmuyor. Hep aklında kalıyor. Bu yüzden her daim kazanmalısın. Ben küçük yaşlarımdan itibaren ne olursa olsun sadece kazanmaya ve en iyisini yapmaya odaklandım ve yaptım da. 2 Mayıs günü sporseverlere beklediğini vereceğiz. Mayweather, Pacquiao’ya karşı. Boks tarihinin en büyük maçı olacak."

İki rakip arasında yapılan anlaşmaya göre, Mayweather ödülün yüzde 60’ını, Pacquiao ise yüzde 40’ını alacak. Büyük maç için yakında satışa çıkacak bilet fiyatları bin 500 dolar ile 7 bin 500 dolar arasında değişiyor.



Boks tarihinin en pahalı maçı öncesi iki sporcunun her davranışı sporseverler tarafından yakından takip ediliyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin