50 bin imza toplandı! Bu reklam İngiltere'yi ayağa kaldırdı...

Protein World markalı ilacın reklamı İngiltere'de kadınların tepkisini çekti.

Google Haberlere Abone ol
50 bin imza toplandı! Bu reklam İngiltere'yi ayağa kaldırdı...

Londra metrosuna asılan cinsiyetçi zayıflama haplarına ait "Plaj bedenine hazır mısın?" reklamına karşı kadınlar eylem başlattı. Reklamı hazırlayan şirket ise kadınları 'terörist' olmakla suçladı. 



Protein World markalı kilo kaybı için besin takviyesi içeren ilacın reklamında "Plaj bedenine hazır mısın?" yazılı afişlerin Londra metrosuna asılması kadınların tepkisini çekti. Cinsiyetçi reklama karşı kadınlar, reklamlar üstüne kendi yorumlarını yazıp sosyal medyada paylaşıyor. Reklam afişlerini söken kadınlar yerine "Kadınları, kendilerini aç bırakmaya cesaretlendirme", "Senin bedenin meta değil", "Her beden plaja hazır" "Merak etme, tam olduğu gibi güzelsin" gibi mesajlar yazdı. Yine reklamları kaldırıp yerinde "Bedenlerimizden utandıran propaganda burada olmaz" pankartı astı. Aynı zamanda imza kampanyası başlatan kadınlar şu ana kadar 50 bini aşkın imza topladı.



Buzzfeed haber sitesine göre Protein World şirket, Twitter'de sosyal medya kampanyasında bulunan kadınlara karşı öfkeli ve cinsiyetçi Tweetler göndermeye başladı. Protein World başkanı Arjun Seth, dün akşam BBC haber programına çıkıp reklamı eleştiren kadınları "Bunlar feminist değil, terörist" diye hedef aldı. Kendisi gençken anoreksia ve depresyon olan ünlü kadın oyuncu ve komedyen Juliette Burton'un şirkete eleştirel bir Tweet göndermesinin ardından şirketten "Senin özgüvensizliğin bizim sorunumuzu yapma ;)" şeklinde cevap yazıldı. 



Önümüzdeki Cumartesi günü cinsiyetçi reklamlara karşı Londra'nın Hyde Parkı'nda protesto gösterisi yapılacak. Ardından ise "Plajı geri al" şiarıyla, her bedenden kadın plajda fotoğraf çektirecek ve top oynayacak. (jinha.com.tr)



50 bin imza toplandı! Bu reklam İngiltere'yi ayağa kaldırdı...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin