5 başlıkla haftanın en çok konuşulanları!

Haftanın en çok konuşulan olay ve kişileri raporlandı.

Google Haberlere Abone ol
5 başlıkla haftanın en çok konuşulanları!

PRNet, en çok konuşulan olay ve kişileri raporladı. 12-18 Ekim 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'PRNet En’leri' 5 başlık altında sıralandı.



Ankara Garı'nın önünde 102 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı, ikinci haftasında yine Türkiye’nin en çok konuşulan gündemi oldu. Saldırıya ilişkin gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 11 kişiden 6'sı tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilirken, 4 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Zanlılardan 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hain saldırı 4 bin 812 habere konu olarak Türkiye gündeminin ilk sırasında yer aldı.



Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda'yı 1-0 yenip en iyi 3. olarak doğrudan Fransa'ya gitmeye hak kazandı. Birkaç maç öncesine kadar play-off bile mucize görünürken Kazaklar’ın Letonya'yı yenmesiyle ay yıldızlı takımımız finali garantiledi. Tüm Türkiye’nin nefesini tutarak izlediği müsabaka yazılı basında 1117 haberle yorumlandı.



Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül'den bu yana sürdürdüğü hava saldırılarını Türk basını da tüm dünya gibi yakından izliyor. Suriye Genelkurmay Başkanı Ali Abdullah Eyüp'ün muhaliflerin elindeki bölgeleri geri almak için kara taarruzuna girdiklerini açıklamasının ardından, Esad'a bağlı güçler İdlib, Hama ve Lazkiye vilayetlerinde gücünü arttırdı. Suriye topraklarında yaşanan sıcak gelişmeler 823 yansıma buldu.



Sinema ve tiyatro dünyasının usta ismi Levent Kırca (67), karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Temmuz ayından beri kemoterapi gören ve durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılan usta komedyen Pazartesi günü hayata gözlerini yumdu. Geride bıraktığı eserlerle ölümsüzleşen Kırca’nın vefatı hakkında 501 haber yapıldı.



Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Görüşmenin ana gündem konusu sığınmacı krizi olmasına rağmen Türkiye’nin talebi olan vizesiz Avrupa konusuna da değinildi. Almanya’da çokça tartışmaya neden olan ziyaret Türkiye’de 313 habere konu oldu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin