4.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde ilk gün!

İstanbullu sinemaseverlerin takip edeceği 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, geçtiğimiz gün başladı.

Google Haberlere Abone ol
4.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde ilk gün!

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından 10–18 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 4.Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Uluslararası Uzun ve Kısa Metraj Film Yarışmaları ve dopdolu bir etkinlik programıyla sinemaseverlerle buluşmaya başladı. Atlas, Beyoğlu, Feriye Sinemaları Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’ndeki yarışma ve özel film seçkileriyle buluşan sinemaseverler, ayrıca geçtiğimiz gün gerçekleşmeye başlayan özel etkinliklerle de sinemaya doyacak.  



Atölye Çalışmalarının ilk gününde Ömer Faruk Sorak ve Mustafa Preşeva yer aldı…



Festivalin ilk gün etkinliklerinin konukları, Atölyeler çalışmalarıyla birbirinden önemli filmlere ve dizilere usta yönetmenliği ile imzasını atan Ömer Faruk Sorak ve festivallerde ‘En İyi Kurgu’ ödüllerinin sahibi, üniversitelerin Sinema bölümlerinde Kurgu ve Ses Tasarımı dersleri veren Mustafa Preşeva oldu. 



4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında, The Marmara Pera Otelinde gerçekleşen Ömer Faruk Sorak’ın ‘Oyuncu Yönetimi”, ardından Mustafa Preşeva’nın da “Uzun Metrajları Kurgularken’ başlıklı atölye çalışmalarına deneyimli oyuncular, genç sinemacılar ve öğrenciler katıldı. Deneyimlerini, bu atölye çalışmalarına katılan genç sinema öğrencileri ve sektörün önemli sinema ve dizi oyuncularıyla paylaşan bu iki usta isimle festivalin ilk günü, kalabalık ve hareketli geçti. 



9 Kasım akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen görkemli açılışın ardından, 8 gün boyunca sinema ile ilgilenen tüm profesyonelleri bir araya getirecek dolu dolu bir programın gerçekleşeceği festivalde, birbirinden cazip etkinlikler ile İstanbul'lu sinemaseverler, birbirinden özel filmlere doyacak.



Öğrenciler ücretsiz, yetişkinler 5 TL karşılığında film izlemeye doyacak!



Ulusal ve Uluslararası yarışmalar kapsamında izlenecek filmler ile izleyenleri Beyoğlu Atlas, Beyoğlu, Tarık Zafer Tunaya ve Ortaköy Feriye sinemalarında buluşturacak. 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde yer alan filmleri yetişkin seyirciler 5 TL karşılığında, öğrenciler ise ücretsiz  izleyebilecekler.  



Festivalin özel seçkin konuğu olarak Türkiye’ye gelecek Robert McKee’ye rekor katılım başvurusu...



Dünyaca ünlü ödüllü senaristlerin ‘başucu’ kitabı olarak adlandırılan ve yayınevlerinde baskıları tükenen, satış rekorları kıran ‘Story’ isimli kitabının yazarı, hocaların hocası Robert McKee Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında 3 günlük Tür Semineri / GENRE Seminar vermek üzere 14 Kasım’da Türkiye’de olacak. McKee'nin 16–17 ve 18 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği “TV Dizisi”, “Korku/Gerilim” ve “Komedi” türlerinde vereceği seminerlere katılım başvurusu beklenenin üzerinde!



Festivalin Açılış Filmi ; “"Huston, Bir Sorunumuz Var” büyük beğeni topladı. 



 Etkinlik detaylarının "www.bogazicifilmfestivali.com" internet sitesinden görülebileceği festival etkinliğinin açılış gecesi kapsamında "Huston, Bir Sorunumuz Var" filminin Türkiye prömiyeri Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Açılış filmi davetliler tarafından büyük beğeni ile izlendi.



Festivalin bu yılki yarışma filmleri ve jürisine gelince: 



Bu yıl 10–18 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek festival kapsamında, ulusal kısa ve uzun metraj film yarışmaları düzenlenecek.



Festivalde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "Ulusal Uzun Metraj Yarışması"na 68, ulusal kısa belgesel ve kurmaca yarışmalarına 347 film başvurdu.



Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışmasında Reha Erdem'in "Koca Dünya", Derviş Zaim'in "Rüya", Mehmet Can Mertoğlu'nun "Albüm", Ümit Köreken'in "Mavi Bisiklet", Kıvanç Sezer'in "Babamın Kanatları", M.Tayfur Aydın'ın "Siyah Karga", Bedir Afşin'in "Son Kuşlar" ve Gözde Kural'ın "Toz" filmi yarışacak.



Uluslararası Uzun Metraj Yarışmasında ise;



Polonyalı belgeselci yazar yönetmen Marta Minorowicz'in "Zud", genç yönetmen Emma Rozanski'nin "Papagajka", Kazakistanlı yönetmen Yerlan Nurmukhambetov'un "Walnut Tree", İran kökenli Hollandalı yazar ve yapımcı Kaweh Modiri’nin "Bodkin Ras", Macar yönetmen, senarist ve aktör Szabolcs Hajdu’nun "It’s Not The Time Of My Life", Ronny Trocker’ın "The Eremites" ve yönetmen-senarist Ivan Marinovic'in "The Black Pin" filmleri yarışacak.



Festivalin uzun metraj jürisinde Maryna Er Gorbach, Ümit Ünal, George Ovashvili, Györg Baron, Songül Öden, kısa kurmaca jürisinde Nisan Dağ, Mernoush Esmaelpour,  Matija Pisacic, Ekin Türkmen, Pierre Louis Garnon, belgesel jürisinde Abdülhamit Avşar, Paul Cowan, Amer Shomali, Josef Erçevik ve Elif Eda Tartar Karagöz, İma jürisinde ise Gökdemir İhsan, Ege Ellidokuzoğlu, Yücel Erzen yer alıyor.



Festival, birbirinden önemli konukları bir araya getirecek…



Düzenlenecek etkinliklerde birbirinden ünlü, uzman isimleri bir araya getirecek festivalin bu seneki seçkin konukları ve konuları: 



PANELLER:



(THE MARMARA PERA)  



 SENARYONUZU NEDEN KABUL ETMEDİK  



13 Kasım Pazar 13.00 – 15.00 



Bülent Turgut (Moderatör)



Halid Şimşek



Timur Savcı



Zümrüt Arol Bekçe



Mehmet Demirhan



Özgür Şeyben



 



DARBELER VE TÜRK SİNEMASI



14 KASIM Pazartesi 12.00 – 14.00



İhsan Kabil (Moderatör)



İsmail Güneş



Meltem İşler



Veli Boztepe



 



TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA BELGESEL SİNEMA ALGISI



16 Kasım Çarşamba 13.00 -15.00



Paul Cowan



Josef Erçevik Amado



Abdülhamit Avşar



Amer Shomali



Elif Eda Tartar Karagöz



 



TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA KISA FİLM ALGISI



16 Kasım Çarşamba 16.00 – 18.00



Ekin Türkmen



Matija Pisacic



Mernoush Esmaelpour 



Nisan Dağ 



Pierre - Louis Garnon 



 



TÜR SEMİNERİ   (Haliç Kongre Merkezi)



Robert McKee 



16 Kasım  Çarşamba 09.00–19.00 /Tv Dizisi  



17 Kasım  Perşembe 09.00 -17.00 / Aksiyon-Gerilim 



18 Kasım  Cuma 09.00–17.00 / Komedi 



 



SÖYLEŞİLER: 



(THE MARMARA PERA)



 TRT VE SİNEMA VİZYONU



11 Kasım Cuma 15.00–18.00



İbrahim Eren 



Trt Genel Müdür Yrd.



 



TÜRK MİZAHININ SİNEMAYA YANSIMASI



13 Kasım Pazar  16.00 – 18.00



Cüneyt İnay



 



BU ROL SENİN 



14 Kasım Pazartesi 17.00–19.00



Harika Uygur



 



BİR USTANIN GÖZÜNDEN OYUNCULUK



15 Kasım Salı 16.00–18.00



Selçuk Yöntem


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin