'40' programından Cannes çıkarması!

CNN Türk'te yayınlanan "40" programı Cannes'da bir ilke imza attı...

Google Haberlere Abone ol
'40' programından Cannes çıkarması!

Dünyada televizyon endüstrisinin en önemli format ve drama fuarı olarak bilinen ve yılda iki kez Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen Mip Format Fuarı'nda Buket Aydın'ın CNN Türk ekranlarında sunduğu "40" programı yüzlerce ülkeden katılan formatlar arasında "Özgün Türk formatı" olarak gösterilmeye  hak kazandı. Formatın Uluslararası Dağıtım şirketi Lucid Dream Entertainment  (kurucularından Nilüfer Küyel) tarafından yapılan açıklamada "formatı paylaştığımız anda  Mip TV’de  Virginia Mouseler’in başkanlığında jürinin de ilgisini çekti. Yüzlerce katılımın arasından toplamda 11 format seçildi. Bu formatlar arısında da 40 programı ”Fresh"  gösterimine seçildi.



Virginia Mousler’ın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:



"20 YILLIK FUAR TARİHİNDE İLK KEZ  TALK SHOW GÖSTERDİK



Bize gelen formatlara tamamen bağımsız olarak değerlendirip nötr olarak bakıyoruz. Bana sadece ayda1000 yeni program geliyor. Yani 40’ı binlerce program arasından gösterilmeye hak kazanan 11 program arasına aldık . Mip fuarında tarihinde ilk defa bir talk show seçtik. Talk Showlar genelde yenilikleri olmayan, format değeri olmayan bir alan. Ama 40 ilk defa talk show alanına hem game showu ekliyor hem de büyük bir değişiklik yaparak bir format haline getiriyor. Bu bizler için düşünce olarak çok iyi bir buluş. İçinde hem draması, hem eğlencesi var, ciddi haber değeri olan fakat magazinel olarakta tat katılmış ama düzeyi hiç bir zaman düşmeyen bir program. Konukları strese sokan şey zamanın, konuklara tanınan sürenin kendisi. Hiç bir zaman sunucu değil. Hiç bir  zaman bir yargıyla onları strese sokmak yok. Onlara yalan söyleme ya da bambaşka bir konudan bahsetme şansıda bırakmıyor. 



'40' programından Cannes çıkarması!



BUKET AYDIN OLAĞANÜSTÜ BİR SUNUCU



Buket Aydın için söyleyeceklerimse,  ciddi, seviyeli gazetecilik ve haberden geldiği son derece belli işin kalitesini tutan ve güvenilir olduğunu hemen anladığınız, gerçeğin peşinde olduğunu hemen anlıyorsunuz. Formatı değerleri kılan en büyük özelliklerden bir tanesi de sunucunun tarzı, tavrı ve yaklaşımı, sunumu. Onun sorduğu sorular ve soruş şekli ünlülerle ilgili magazin içeriyor olsa bile  en ciddiyetle magazin tarafına taşımadan haber tarafına taşıyan, sadece gerçeği arayan sorular olduğu için olağanüstü bir sunucu. 



Formatın yaratıcıları BBO yapım Şafak Bakkalbaşıoğlu ve Mahperi Uçar ise şöyle konuştu:



“Tüm dünyadan  yeni sezonda yayına girmiş binlerce format arasından maksimum 11 formatın seçildiği bu özel gösterimde yer almaktan gururluyuz.  40’ın  yabancı kanalların Prime Time ihtiyaçları için çok ilgi çekici bir alternatif sunacağına ve değişen televizyonculuk anlayışına paralel olarak başta Avrupa olmak üzere 40 formatının  pek çok farklı bölgenin kanal ve yapımcılarından büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Türkiye'nin 2018-2019 yılına ait en kaliteli ve en çok ses getiren orijinal yapımı 40’ın yurtdışı tanıtımını ilk defa Cannes’da böylesi değerli bir seçki içinde yapabilmek çok heyecan verici. “


Etiketler 40 buket aydın cannes
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin