28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin afişi belli oldu!

Festival bu yıl 'Körleşme' temasıyla geliyor...

Google Haberlere Abone ol
28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin afişi belli oldu!

20-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Ankara Uluslararası Film Festivali, bu senenin temasını ‘Körleşme’ olarak belirledi. Afiş tasarımlarına ise Asya Fatma Bağcı imza attı.



28. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin afişi belli oldu!



Festival, “Beyazperdede devasa bir görsel alan sunan film öte yandan nedenleri inşa etmeden, sonuca odaklanabilir de. Görsel alanın yanında filmin sunmadığı görünmeyen alan, görmeyi sınırlarken seyircinin tedirgin bakışına yol açar” tespitinden yola çıkarak belirlediği ‘Körleşme’ temasıyla “Seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur? Seyirci körleşir. Bunun ötesine geçmenin çaresi nedir? Sinema bizi ne zaman körleştirir? Egemen olan körleşme aracılığı ile dilediğince erkini nasıl kurar?” sorularına yanıt arıyor.



Festivalin afiş tasarımcısı Asya Fatma Bağcı afişlerde kullandığı üçgen, kare ve daire formlarının sinemada lokasyon, duygu, boşluk, insan faktörü, bakış açısı gibi yapıların üzerine inşa edildiğini belirterek afişlerin yaratım sürecini şöyle özetledi. “Tasarımda sert hatları kıran doku ve renk uygulaması, sinemada tekdüzeleşmiş dili, bakış açısını ve sınırları zorlarken festivalin temasına gönderme yapacak şekilde düzenlendi”



Asya Fatma Bağcı



2007’de İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nde lise eğitimini, 2011 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Asya Fatma Bağcı, burslu olarak gittiği Norveç Volda University Collage ve Almanya Rheinmain University’de görsel iletişim tasarımı üzerine dersler aldı. Yüksek lisans eğitimini yine Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Reklamcılık alanında tamamlayan tasarımcı, Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Palto Film Günleri ve pek çok sosyal sosyal sorumluluk kampanyasının ve kurumun art direktörlüğünü üstlendi. Özgün çalışmalarıyla çok sayıda tasarım ödülü ve sergisi de bulunan Asya Fatma Bağcı, hala freelancer ve Birleşmiş Milletler UNWOMEN programına bağlı tasarımcı olarak üretimini sürdürmektedir.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin