26 gazeteci ifade verdi!

Özgür Gündem ve DİHA muhabirlerine soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol
26 gazeteci ifade verdi!

'Terör Örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla soruşturmalık olan Özgür Gündem Gazetesi çalışanları ve DİHA muhabiri Hayri Demir savcılıkta ifade verdi.



Savcı, YPJ röportajını, özyönetim haberlerini ve köşe yazısını sorarken, ifade veren Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, "Düşünce suçu diye bir suçu kabul etmiyorum" dedi. 



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol, gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Reyhan Çapan ile gazetenin yazarlarının da aralarında bulunduğu 26 gazeteci ve yazar hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açtığı soruşturma kapsamında gazeteciler sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunun İstanbul Adliyesi'nde savcılığa ifade vermek üzere adliye binasına girdi.



Burada ilk olarak Aykol ve Keskin ardından da hakkında soruşturma açılan gazetenin yazarları ifade verdi.



Dünyadan övgü, Türkiye'den soruşturma 



Hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma açılan DİHA muhabiri Hayri Demir ve Özgür Gündem editörü Ersin Çaksu'nun 'Rojava Devrimi kadın emeğiyle yaratıldı' başlıklı dosya haberi de savcılık tarafından bu kapsamda değerlendirilmesi dikkat çekti. Haberde yer alan bir YPJ'liden alınan görüş, "örgüt propagandası" olarak değerlendirildi. 



Gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, soruşturma kapsamında ifadesini "Bizim illegal bir örgütle işimiz olamaz. Cumhuriyet Gazetesi nasıl Cumhuriyet Halk Partisi ile düşünce bazında eşleştiriliyor ise biz de aynı mantıkla HDP ile özleştirilebiliriz. Gazete içeriklerinde ve yazılarında örgüt propagandası yaptığımı kabul etmiyorum" sözleriyle verdi. 



Keskin: Düşünce suçu diye bir suçu kabul etmiyorum



Gazetenin Eş Genel Yayın Yönetmenlerinden Eren Keskin ise, şöyle ifade verdi:



"Bu gazete bu coğrafyada en çok baskıya uğramış, yazarları küçük çocuk olan, dağıtımcıları öldürülmüş bir gazetedir. O nedenle Eş Genel Yayın Yönetmeni olarak gazetede yer almam bu saydıklarıma bir vefa borcudur. Düşünce suçu diye bir suçu kabul etmiyorum. AİHS'in 10. maddesi rahatsız edici de olsa her türlü düşüncenin özgürce savunulabileceğini dile getirmiştir. Türkiye'de bu sözleşmeyi kabul etmiştir. Bu nedenle bu suçlamaları kabul etmiyorum."



İfade işlemlerinin ardından gazeteciler İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı. (DİHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin