22. İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı!

22. İzmir Kitap Fuarı, bugün düzenlenen törenle her zamanki yerinde Kültürpark’ta kapılarını açtı.

Google Haberlere Abone ol
22. İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı!

Kuruluşumuz Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde hazırlanan 22. İzmir Kitap Fuarı, bugün saat 12.00’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, 22. İzmir Kitap Fuarı Onur Konuğu Sayın Sinâ Akyol ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Sayın Kenan Kocatürk’ündeğerli katılımlarıyla düzenlenen törenle her zamanki yerinde Kültürpark’ta (Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda) kapılarını açtı. Dokuz gün sürecek olan fuar, 30 Nisan Pazar akşamına kadar ziyaretçilere açık olacak.



Bu yıl 434 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek 22. İzmir Kitap Fuarı, yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacaktır. Dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacaktır.



Aralarında Sinâ Akyol, Canan Tan, Murathan Mungan, Yılmaz Özdil, Türkan Şoray, İlber Ortaylı, Deniz Kavukçuoğlu, Ayşe Kulin, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Ahmet Telli, Ercan Kesal, Tarık Tufan, Erdoğan Aydın, Orhan Alkaya, Feyza Hepçilingirler, İsmail Saymaz, Alper Canıgüz, Muazzez İlmiye Çığ, Elif Türkölmez, Selçuk Aydemir, küçük İskender, Akif Kurtuluş, Ataol Behramoğlu, Selçuk Erdem, Muzaffer İzgü, Canan Karatay, Loren Edizel, Nermin Yıldırım, Ayşe Hür, Aret Vartanyan, Gülten Dayıoğlu, İrfan Değirmenci, Erdil Yaşaroğlu, Canfeza, Öznur Yıldırım, Behiç Ak, Sedef Kabaş ve Nuray Sayarı’nın da bulunduğu pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşacaktır.



Onur Konuğu : Sinâ Akyol



Şair Sinâ Akyol, 22. İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğudur. 1950 yılında Ankara’da dünyaya gelen şair, 1971’de Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu tamamladı. Ankara’da TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda program yapımcısı; İstanbul ve İzmir’de çeşitli reklam şirketlerinde reklam yazarı olarak çalıştı. İlk şiiri (Ölmek) 1967’de Çağrı dergisinde yayınlandı. Şiirleri İngilizce, Fransızca, Danca, Bulgarca, Romence, Yunanca, Litvanca, İtalyanca ve İspanyolca’ya çevrildi.



22. İzmir Kitap Fuarı Onur Konuğu Sinâ Akyol için TÜYAP tarafından editörlüğünü Enver Ercan’ın üstlendiği “50. Edebiyat Yılında Sinâ Akyol” armağan kitabı hazırlandı.



Fuar süresince Sinâ Akyol’un da katılımıyla söyleşiler düzenlenecektir. 23 Nisan Pazar günü Orhan Alkaya, Gökçenur Ç., Gültekin Emre, Haydar Ergülen ve Emel Kaya’nın konuşmacı olarak katılacakları “50. Edebiyat Yılında Sinâ Akyol Şiiri” paneli; 24 Nisan Pazartesi günü Gültekin Emre ve Sinâ Akyol'un katılımlarıyla “Ellinci Sanat Yılında Sinâ Akyol” söyleşisi düzenlenecektir. 29 Nisan Cumartesi günü ise Ahmet Bozkurt, Cenk Gündoğdu, Duygu Kankaytsın ve Gonca Özmen’in katılacakları “70'lerden Günümüze Sinâ Akyol Şiiri İçin Dipnotlar” söyleşisi gerçekleştirilecektir.



Ziyaret Saatleri



Girişin ücretsiz olduğu 22. İzmir Kitap Fuarı, 22-29 Nisan 2017 tarihleri arasında 11.00-20.00, fuarın son günü olan 30 Nisan 2017 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin