2018'in seyahat ve otel deneyimi trend raporu açıklandı

Rapor sık seyahat eden 25-35 yaş arasındaki 500 kişiyle yapılan görüşmeler sonucu oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol
2018'in seyahat ve otel deneyimi trend raporu açıklandı

Deneyim tasarım ajansı I-AM tarafından hazırlanan 2018 ‘Seyahat ve Otel Deneyimi Trend Raporu’na göre, tüketiciler açısından otel deneyimleri ile ilgili en rahatsız edici unsurun otel ücretine eklenen gizli maliyetler olduğu ortaya çıktı.



I-AM’in hizmet verdiği tüm sektörlerdeki müşterileri ağırlamanın incelikleri ve 2018’e ışık tutacak en yenilikçi trendleri içeren I-AM Shift serisinin ilk raporu olan ‘Seyahat ve Otel Deneyimi Trend Raporu - Hospitality Trends Report’, tüketicilerin değişen yaşam tarzlarıyla birlikte seyahat ve konaklama deneyimleriyle ilgili çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı.



Avrupa ve Ortadoğu’nun farklı noktalarından 500 seyahat sever ile yapılan görüşmelerin çıktılarına dayanan rapor, The House Hotel Bomonti’de düzenlenen I-AM Shift serisinin ilk etkinliğiyle I-AM’in Global Ortağı Emre Kuzlu tarafından paylaşıldı.



Kuzlu, rapordan başlıkları paylaşırken dijitalin hayatımızdaki yerinin genişlemesiyle birlikte seyahat ve konaklama sektöründe tüketicileri artık daha özel ve kişiselleştirilmiş bir konukseverlik deneyimi beklediğini söyledi. Değişen yaşam tarzlarının seyahat alışkanlıklarını da değiştirdiğine, kısıtlı zamanın kişiye özgü ihtiyaçlar doğurduğuna dikkati çeken Emre Kuzlu, “Artık, oteller dakikası 2,5 TL’ye yalnızca birkaç saatliğine bile odalarını kiralayabiliyor, değişen müşteri ihtiyaçları otelcilerin standart rezervasyon, check-in ve check-out stratejilerini yeniden düzenlemelerini gerektiriyor, ” yorumunu yaptı.



Sanal Gerçeklik ve Mobil Deneyimler Otellerin Geleceğine Yön Veriyor



Otelcilik ve konaklama sektörünün gelecekte sanal ve yaşadığımız gerçekliği birlikte kullanarak şekilleneceğini gösteren araştırmada,  seyahat severlerin %80’i rezervasyon yaptırmadan önce sanal turla kalacağı oteli gezebilmek istiyor.



Araştırma, değişen seyahat alışkanlıklarının ortaya çıkardığı kişiye özgü ihtiyaçların neler olduğuna da ışık tutuyor. Her şeyin mobil hale geldiği günümüzde seyahat severlerin yüzde 88’i mobil bir uygulama aracılığıyla rezervasyon, check in ve check out yapabilmek istiyor. Aynı şekilde, gezdiklerini ve gördüklerini başkalarıyla paylaşmak istiyor ve bunu sosyal medyayla yapıyor. Araştırmaya göre, 2 kişiden 1’i seyahat deneyimlerini paylaşmanın önemli olduğunu düşünüyor. Seyahat severlerin yüzde 85’i otellerinde kişisel Netflix ve Youtube hesaplarını kullanabilmeyi, yüzde 77’si mobil bir uygulama aracılığıyla oda servisi ya da başka hizmetleri kullanabilmeyi istiyor.



Daha özel ve kişiselleştirilmiş hizmet bekliyorlar



Araştırmada ortaya çıkan bir başka çarpıcı sonuç ise tüketicilerin artık daha özel ve kişiselleştirilmiş bir konukseverlik deneyimi yaşamak istemeleri. Seyahat edenlerin yüzde 64’ü konakladıkları otelde önemli ihtiyaçlarının, oraya ulaşmadan önce hazır olmasını istiyor. Birçoğu ise tatile evdeki hayvanlarını da götürmek istiyor. Otel misafirlerinin neredeyse tamamı kaldıkları otelden kendilerini yerel kültürle tanıştırmasını bekliyor. Yüzde 67’si de kendi ilgi alanlarına hitap eden deneyimler yaşamak istiyor.



2017’de Avrupa’nın farklı ülkelerinden katılımcılarla yapılan araştırmada, seyahat severlerin yüzde 42’si seyahat sırasında spor aktivitelerine devam edebilmek istiyor. Öyle ki, seyahat severlerin üçte biri kaldıkları otelde özel fitness ders paketleri olmasını, yarısı ise odalarında spor ekipmanları istiyor.



Bunun yanı sıra, seyahat edenlerin yüzde 61’i hayırsever kuruluşlara katkı yapan otelleri özellikle tercih ediyor.



Bankacılıktan perakendeye gayrimenkulden teknolojiye tüm sektörlerin ağırlama sektöründeki yenilik ve trendlerden etkilendiğini belirten Kuzlu, artık müşterilerine yalnızca hizmet eden değil,  onları en iyi şekilde ağırlayan markaların akılda kalıcı deneyimler yaratabildiğini belirtti.  ,



İşte Rakamlarla Raporun Özeti;



10 günlük bir tatilde ortalama 1 günü havaalanında kaybediyoruz. Yani toplam tatil süresinin ’unu.



İnsanlar gezdiklerini gördüklerini başkalarıyla paylaşmak istiyor, ve bunu günümüzde sosyal medyayla yapıyor. Araştırmalarımıza göre 2 kişiden 1’i seyahat deneyimlerini paylaşmanın önemli olduğunu düşünüyor.



Otel misafirlerinin neredeyse tamamı, kaldıkları otelden, kendilerini yerel kültürle tanıştırmasını bekliyor.



2017’de yapılan bir araştırmaya göre, Avrupalıların %42’si seyahat sırasında spor aktivitelerine devam edebilmek istiyor.



Seyahat severlerin üçte biri kaldıkları otelde özel fitness ders paketleri olmasını, yarısı da odalarında spor ekipmanları istiyor.



Seyahat edenlerin %64’ü konakladıkları otelde önemli ihtiyaçlarının, oraya ulaşmadan önce hazır olmasını istiyor.



Seyahat severlerin %77’si, mobil bir uygulama aracılığıyla oda servisi ya da başka hizmetleri kullanabilmek istiyor.



İnsanların %61i, hayırsever kuruluşlara katkı yapan otelleri özellikle tercih ediyor.



Seyahat severlerin %80’i rezervasyon yaptırmadan önce sanal turla kalacağı oteli gezebilmek istiyor.


Etiketler I-AM rapor sunum
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin