2017'de televizyon kanalları ne kadar reklam aldı?

Milliyet yazarı köşesinde yazdı.

Google Haberlere Abone ol
2017'de televizyon kanalları ne kadar reklam aldı?

Milliyet Gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, 2017 yılında televizyon kanallarının aldıkları reklam gelirlerini köşesine taşıdı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



Televizyonlara yılda 3.8 milyarlık reklam



Reklamcılar Derneği’nin yıllardır yayımladığı medya ve reklam yatırımları tahmin raporu var. Reklamcılar, ilk kez bağımsız danışmanlık şirketi Deloitte işbirliğiyle metodoloji çalışması yaptı. Başta RTÜK olmak üzere sektör-medya örgütlerinin sağlıklı verileri ışığında Reklam Verenler Derneği ile Reklamcılar Derneği’nin double check yaptığı rapor, medya sektörünün geleceğine ışık tutan bir çalışma…



Bu ay Reklamcılar Derneği Başkanı Nil Bağcıoğlu’nun sunumunu yaptığı rapor, RD Yatırımlar Danışma Kurulu’nun Deloitte danışmanlığındaki bir yıllık çalışmasının ürünü.



2017’de toplam medya yatırımları 2016’ya göre  yüzde 6.3 arttı ve 8.02 milyara çıktı. Reklam pastasından en büyük pay yüzde 47.8 ile televizyonların oldu.

İkinci sırayı ise yüzde 25.9’la dijital aldı.



Televizyonun reklam pastasından aldığı pay, uzun yıllar sonra ilk kez yüzde 50’nin altına düştü. Yazılı basının payı bir yılda yüzde 10 küçüldü.



Netflix’in 2017 prodüksiyon harcamasının 8 milyar dolar olduğu dünyada, Türkiye’nin toplam reklam pastası 8 milyar TL yani 2 milyar dolar civarında.



Rapora göre Türkiye’de reklam piyasasını finanse eden sektörler; inşaat, kozmetik, perakendecilik ve finans… Görünen o ki, bu sektörlerden birinde küçülme yaşanırsa, daha da küçülecek bu pasta.



2017'de televizyon kanalları ne kadar reklam aldı?



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin