2 Türk gazeteci Putin'in bilinmeyen öyküsünü yazdı!

Gazeteci Cenk Başlamış'la gazeteci Okay Deprem'in yazdığı "Vladimir Vladimiroviç Putin: Rusya'yı Yeniden Ayağa Kaldıran Lider" kitabı satışa çıktı.

Google Haberlere Abone ol
2 Türk gazeteci Putin'in bilinmeyen öyküsünü yazdı!

Doğan Kitap tarafından yayımlanan kitap, Rusya'nın son 18 yılına damgasını vuran, iki hafta önce yapılan başkanlık seçimini de büyük farkla kazanarak iktidarını 2024 yılına kadar uzatan Putin'in bilinmeyen öyküsünü anlatıyor. 373 sayfalık kitapta Rus liderin çocukluğu, ilk kez KGB'nin kapısını çalması, öğrencilik dönemi, gizli servis için çalışmaya başlaması, Doğu Almanya'da görev alması, St.Petersburg Belediyesi'ne girişi, Moskova'ya transfer olması ve iktidar merdivenlerini çıkışı ayrıntılı olarak anlatılıyor.



Fotoğrafların da yer aldığı kapsamlı biyografide, Putin'in dağılmanın eşiğine gelen Rusya'yı uçurumun kenarından kurtarması, içerideki siyasi, ekonomik ve etnik kaosa son vermesi ve Rusya'yı uluslararası alanda yeniden bir oyun kurucu güce dönüştürmesinin öyküsü yer alıyor.



Son dönemde en çok merak edilen yabancı liderlerin başında gelen Putin'in karizmasının perde arkası, ideolojisinin kaynağı, medyaya bakış açısı, muhalefetle ilişkisi ve özel hayatı da mercek altına alınıyor.



2 Türk gazeteci Putin'in bilinmeyen öyküsünü yazdı!



Kitap sadece Putin'in biyografisinden oluşmuyor:  Uzun yıllar Moskova’da Milliyet’in temsilcisi  olarak görev yapan Başlamış, Sovyetler Birliği'nin son döneminden başlayarak onun iktidara geldiği 1999 yılına kadar ülkede yaşananları, tanık olduğu çarpıcı olayları da aktarıyor. Deprem de, eski Sovyet coğrafyasında, özellikle Ukrayna'da yaşanan gelişmeleri kendi tanıklığında anlatıyor. Böylece, sadece Putin'in yaşam öyküsü değil, Sovyetler Birliği-Rusya'da son 30 yılda yaşanan baş döndürücü olayların fotoğrafını çeken bir kitap ortaya çıkıyor. Kitapta, Rus-Türk ilişkileri ve Putin’in 2003 yılında Soçi’de Türk gazetecilerle yaptığı görüşme de yer alıyor.



Gazeteci Murat Yetkin kitabın arka kapağında şunları yazdı:



"Yıllarca Moskova'da çalışan deneyimli gazeteci Cenk Başlamış ve Okay Deprem, Putin'in Leningrad sokaklarından KGB başkanlığına, oradan Kremlin'e uzanan iktidar öyküsünü eşsiz ayrıntılarla anlatıyor. Son beş asırdır Türkiye'nin hep dikkatle yaklaşmak zorunda olduğu komşusu Rusya'da neler olduğunu anlamak isteyenler  bu kitabı mutlaka okumalı."



Gazeteci Kadri Gürsel'in arka kapaktaki yazısı da şöyle:



"Putin Rusyası ile ittifak arayışlarının tartışıldığı bir dönemde yayımlandığı için değeri daha da artan bu kitap, Türk okuruna benzersiz bir katkı sunuyor. Rusya'yı uzun yıllar boyunca Rusya'da yaşayarak, Rusça okuyarak, Ruslarla Rusça konuşarak izlemiş iki tecrübeli uzman gazeteci, bu büyük komşumuz ve güçlü liderleri Putin hakkında bizi bilgilendirip aydınlatıyor, böylece önemli bir eksikliği gideriyorlar. Türk gazeteciliği adına övünç duyulacak bir çalışma." 


Etiketler okay deprem putin kitap
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin