2 gazeteye 'casusluk' davası

Dışişleri Bakanlığı'nda IŞİD ile ilgili yaptıkları gizli toplantının sızdırılan ses kayıtlarını yayımlayan gazetelere dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
2 gazeteye 'casusluk' davası

IŞİD'in 13 Mart'ta Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk bayrağının indirilmemesi durumunda yerle bir edileceğine dair açıklama yapmalarının ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT müsteşarı Hakan Fidan, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in de aralarında bulunduğu bürokratlar gizli bir toplantı yapmıştı.



Toplantıda saldırı olması durumunda ne gibi önlemler alınması gerektiği masaya yatırılmıştı. 27 Mart günü ise bu gizli toplantının ses kayıtları YouTube sitesinden paylaşılmıştı. Ses kayıtlarının sızdırılması Türkiye'de büyük yankı uyandırmış ve tepki almıştı. 



Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) YouTube erişimi hemen engellerken aynı gün Cumhuriyet ve Aydınlık gazetelerinin internet siteleri de ses kayıtdını yayımladı. İki gazetede TİB'in uyarısına rağmen kaydı sitelerinden bir gün sonrasına kadar kaldırmadı. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin