2 bakanın istifası dış basında 'flaş haber' oldu!

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İç İşleri Bakanı Muammer Güler’in istifa etmesiyle ilgili dış basından ilk yorumlar da geldi.

Google Haberlere Abone ol
2 bakanın istifası dış basında 'flaş haber' oldu!

İki bakanın istifasıyla ilgili dış basından da hemen yorumlar geldi. Amerikan haber ajansı AP, istifaları "Türkiye'de oğulları rüşvet ve yolsuzluk skandalı sebebiyle tutuklanan 2 bakan istifa etti" şeklinde duyurdu.



Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler Çarşamba günü istifası sundu bilgisine yer veren ajans, 2 bakan oğlunun rüşvet oprsayonuyla ilgili tutuklanan 24 kişi arasında yer aldığını hatırlattı. Başbakan Erdoğan'ın müttefiki olan bakanların isimlerinin bu skandalda yer alması sebebiyle Türkiye'de Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimde Erdoğan'ın zarar görebileceği yorumu yapıldı.



İstifalarla ilgili ilk yorumlardan biri de Reuters haber ajansından geldi. Ajans "Türkiye'den 2 bakan Çarşamba günü istifa etti" şeklinde haberi verdi. 17 Aralık'tan itibaren İçişleri bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğullarının isimlerinin rüşvet ve yolsuzluk skandalı içinde anıldığını belirtti. Ajansın haberinde Bakan Çağlayan'ın durumu çirkin bir komplo olarak tanımladığı hatırlatıldı.



AFP haber ajansı da olayı benzer şekilde duyurduğu haberde, "Türkiye'deki skandalda bakanlar istifa etti" başlığıyla haberi verdi. Ajans, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetinden skandalda rol oynayan iki bakan Çarşamba günü istifasını verdi" ifadesini kullandı.



Rusya'nın Sesi ise istifayı "İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık görevinden istifa etti" ifadeleriyle değerlendirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin