16 ünlüye büyük şok!

Sosyal medyadan paylaştıkları ürünlerden elde ettikleri gelirleri beyan etmeleri istendi...

Google Haberlere Abone ol
16 ünlüye büyük şok!

İngiltere Rekabet Kurulu, Ellie Goulding, Rita Ora'nın arasında olduğu 16 ünlüden sosyal medyadan paylaştıkları ürünlerden elde ettikleri gelirleri beyan etmelerini istedi. Kurala uymayanlara hapis cezası verilecek...



İngiltere'de Rekabet ve Piyasalar Kurulu (CMA), ünlülerin sosyal medya üzerinden paylaştıkları ürünlerden elde ettikleri gelirleri, hediyeleri ya da ödünç aldıkları malları beyan etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.



GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN 



Pop yıldızı Rita Ora, oyuncu Michelle Keegan, şarkıcı Ellie Goulding, oyuncu Megan McKenna yazar ve model Alexa Chung, model Iskra Lawrence ve moda blogger James Chapman'ın arasında bulunduğu ünlüler, bundan sonraki paylaşımlarında bu bilgileri vermeyi kabul etti. 



ETİKET KOYACAKLAR



Uyarı alan bundan sonra reklam ya da sponsorlu etiketleri kullanacak. Bu kararın Instagram gibi sosyal medya hesaplarından milyonlar kazanan ünlüleri ve fenomenleri etkileyebileceği belirtiliyor. Dünya markaları reklam vermek yerine ünlü isimleri ya da takipçi sayısı yüksek kişileri "kendi ürünlerini kullanıyormuş" gibi gösterip reklam yapmayı tercih ediyor.



İşte uyarı alan isimler:



Rosie Huntington-Whiteley



Rita Ora



Ellie Goulding



Iskra Lawrence



Alexa Chung



Michelle Keegan



Zoe Sugg (Blogger Zoella)



Mario Falcone



Alexandra 'Binky' Felstead



Holly Hagan



Camilla 'Milly' Macintosh



Megan McKenna



Chloe Sims



Louise Thompson



James Chapman (Blogger Jim Chapman)



 


Etiketler Rita Ora
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin