15 yazardan 15 öykü!

Tanınmış yazarların öykülerinden oluşan 'Güçoburlar', raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
15 yazardan 15 öykü!

Aralarında gazetecilerin de yer aldığı ve tanınmış 15 yazarın bir araya gelerek oluşturduğu "Güçoburlar" Doğan Kitap'tan çıktı.



15 yazardan 15 öykü!



Yekta Kopan, Hakan Bıçakcı, Doğu Yücel, Sevin Okyay, Mine Söğüt, Mehmet Berk Yaltırık, Nermin Yıldırım, Hakan Günday, Samet Kalkan, Tuna Kiremitçi, Tayfun Pirselimoğlu, Aslı Tohumcu, Neslihan Önderoğlu, Sabri Gürses ve Cem Akaş'ın daha önce yayımlanmış öykülerini "Güçobur'da toplandı.



Kitaptan



Gerçekte pek az diktatörün başına gelen ama korkusu istisnasız bütün diktatörlerin yüreğine çöreklenmiş bir hastalıktan mustaripti diktatörün biri: Geçmişte yaptıklarından pişmanlık duymaya başlamıştı. Yakın çevresini oluşturan



devlet üst yönetiminde büyük panik vardı; ülke halkına ve dünyaya hiçbir şey belli etmemek için hepsi elinden geleni yapıyordu, ama her an, geri dönüşsüz büyük bir skandal patlak verebilirdi. Kendinden kurtulmaktan başka hiçbir şey istemeyen diktatörse, bu cezanın ne zaman biteceğini; en güvendiği insanlar tarafından kendi bedenine, olabilecek en korkunç hücreye hapsedilmiş olmanın kahrıyla daha ne kadar yaşaması gerektiğini sorarak uyanıyordu her sabah. Gerçekten de ancak cezasının tamamını çektikten sonra ölebilecekti.



(Cem Akaş, “Diktatörler”)



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin