15 Temmuz'da yaşananlarla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Yarbay Turgay Ödemiş ve Binbaşı Ahmet Taştan halkın üzerine 'ateş aç' emrini böyle vermiş.

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz'da yaşananlarla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin kilit noktalarından olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin soruşturma tamamlandı. 32 sivil ve 2 polisin darbeciler tarafından şehit edilmesine ilişkin iddianame hazırlandı.



İddianamede darbe girişimine ilişkin 135'i tutuklu 143 asker yer alıyor. İddianameye 15 Temmuz gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananların MOBESE'ye yansıyan görüntüleri de girdi. Görüntülerde 22.09'da darbeci askerlerin köprünün Anadolu Yakası girişini kapattıkları görülüyor. Vatandaşların köprünün Anadolu Yakası girişinde toplanmaları, darbeci askerlerin vatandaşların üzerine doğru ateş etmeleri görülüyor. Köprü güvenlik kameralarından ve MOBESE kameralarından elde edilen görüntülerde darbeci komutanın askerlere verdiği ateş emri de çok net bir şekilde görülüyor.



Darbecilerin ateş etme anında vatandaşların yerlere yatmaları, bazı vatandaşların ise vurulma anları da görüntüler de yer alıyor. İki polisin darbeci askerler tarafından derdest edildiği anlar da kameralara yansıdı. Görüntülerde şüpheli binbaşı Ahmet Taştan'ın çökme pozisyonunda nişan alır vaziyette bekleyen askerlere ateş emri verdiği, askerlerin de ateş ettiği görülüyor. Başka bir görüntüde ise darbecilerle konuşmaya gelen motosikletli kişinin ayağından vurulması görülüyor. Yine elinde Türk bayrağı olan vatandaşların vurulma anı da güvenlik kameralarına yansıyor. Yine darbecilerin tankla ateş etme anı da görüntülerde yer alıyor. Görüntüler, vatandaşların sabahın ilk ışıklarıyla darbecilerin üzerine yürümesiyle son buluyor. (Damla Güler / Hürriyet)



İşte, o anlar;




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin