AFAD'dan açıklama: 'Onlarca sarsıntı oldu'

AFAD yetkilileri depremin ardından birçok artçı sarsıntıların meydana geldiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AFAD'dan açıklama: 'Onlarca sarsıntı oldu'

AFAD, meydana gelen depremle ilgili yazılı açıklama yaptı.



Açıklamada şunlar kaydedildi:



24 Mayıs 2014 Cumartesi günü Ege Denizi Çanakkale'nin 90 km. açıklarında bir deprem meydana gelmiştir. 



AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden alınan verilere göre saat 12.25' de meydana gelen, merkez üssü Ege Denizi Çanakkale'nin 90 km. açıkları olan depremin büyüklüğü Mw=6.5, şiddeti 7 ve derinliği 11.21 km. olarak gerçekleşmiştir. 



Depreme en yakın yerleşim yeri Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi Uğurlu Köyü'dür ve merkez üsse uzaklığı 34.71. km. dir.



Başta İstanbul olmak üzere Ege ve Marmara bölgelerinin büyük bir bölümünde şiddetli şekilde hissedilen depremde alınan ilk bilgilere göre Edirne ve Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde bazı evlerin çatılarında hasar meydana gelmiştir. 



Çanakkale, Balıkesir, Edirne, Bursa, Kütahya, İzmir, İstanbul, Tekirdağ ve diğer civar il ve ilçelerle yapılan görüşmelerde herhangi bir can kaybı olmadığı bilgisi alınmış olup, 112 ve SAKOM'dan alınan ilk bilgilere göre deprem sonrası panikle balkondan atlayan bazı vatandaşlarımızda ufak çapta yaralanmalar meydana gelmiştir.



Söz konusu deprem sonrası büyüklükleri 3 ile 5.3 arasında değişen onlarca artçık şok yaşanmıştır. Bu artçı şoklar arasında büyüklüğü 5.3 ve 4.4, merkez üssü Saros körfezi yine büyüklüğü 4.6, merkez üssü Çanakkale Eceabat olan üç artçı depremde bulunmaktadır. (dha)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin