125. yıla 125 belgesel

National Geographic Channel, 125. yılında bugüne kadar yayınlanmış en iyi 125 belgeselle yeni bir keşif çağını kutluyor.

Google Haberlere Abone ol
125. yıla 125 belgesel

National Geographic Society’nin 125. yıldönümü kutlamaları kapsamında, National Geography Channel ekranlarında "125. Yıl Özel Maratonu" yayınlanacak.



2013 boyunca her Cumartesi kendi hayatlarını dünyayı keşfetmeye adamış en iyi kaşiflerin fark yaratan, çığır açan keşiflerinin yer alacağı belgeseller, ödüllü, eleştirmenler tarafından tam not almış programlar Nat Geo’da olacak.



Yıl boyunca devam edecek bu kampanyada National Geographic Channel’a lüks saat markası Rolex global partneri olarak eşlik ediyor.



Nat Geo 125. Yıl Özel Maratonu 12 Ocak Cumartesi günü saat 19:00’da prömiyeri yapılacak olan “Yeni Sınırlar Keşfetmek” belgeseliyle başlayıp yıl boyunca her Cumartesi bugüne kadar yayınlanmış en iyi 125 belgeselle devam edecek.



Dünyayı gezecek, en uzun derinliklere dalacak, insan genini inceleyecek ve dünya üzerindeki en uzak bölgeleri ziyaret ederek akıllara durgunluk veren keşifleri ve son yenilikleri gözler önüne serecek olan "Yeni Sınırlar Keşfetmek" belgeseli aynı zamanda en uç noktalardaki keşifleri sırasında yaşananların perde arkasını da ekranlara getirecek.



Belgesel, National Geographic Channel’ın efsanevi kâşifi Robert Ballard ve Cengiz Han’ın kayıp mezarını bulup tek bir taşını bile kaldırmadan mezarı kazmak için uydu görüntülemenin en son tekniklerini ve sanal gerçekliği kullanan Albert Lin gibi başarılı kâşiflerin hikayelerini konu alıyor. Belgeselde, izleyici, Cerrah Sam Bhayani’nin kansere karşı mücadelede insanüstü sonuçları elde etmek için nasıl insan ve makinayı birleştirdiğine, Dr. Gary Kobinger gibi gözüpek virüs avcılarının öldürücü bir virüs hastalığı olan Elbola virüsünü tamamen ortadan kaldırmak için biyolojik silahlar üretmek adına hayatlarını tehlikeye attıklarına, Tim Samaras’ın dünyanın en gizemli doğa olayı olan şimşek için nasıl bir çözüm getirdiğine tanık oluyor.



2013 yılı boyunca, 125. Yıl Özel Maratonu Oscar ödüllü film yapımcısı ve National Geographic kâşifi James Cameron’dan 30 yıldır kendilerini Afrika’daki aslan ve diğer büyük kedilerin kurtarılmasına adayan yapımcı Jubert çiftine kadar birçok heyecan dolu programlarla keşfin ruhunu kutlamaya devam edecek.



125. Yıl Özel Maratonu aynı zamanda izleyicileri online girişimler sayesinde dünyada olup bitenlere dikkat çekmek ve bu konularda bilinç yaratmak  adına aksiyon almaya davet edecek. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin