12. Filmekimi'nin İstanbul ayağı sona erdi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi İstanbul'da sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
12. Filmekimi'nin İstanbul ayağı sona erdi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Vodafone FreeZone sponsorluğunda düzenlenen 12. Filmekimi’nin, yoğun ilgi gören İstanbul ayağı 6 Ekim Pazar günü 21.30 seansıyla sona erdi. 10 ek seansla 27 Eylül Cuma günü başlayan 12. Filmekimi, yüzde 99 doluluk oranıyla 48 bin sinemasevere ulaştı.



İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerden büyük ilgi gören Filmekimi, 12. yılında Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City’s olmak üzere 3 sinemada, 146 seansta gösterilen 38 film ile izleyicilerle buluştu.



Ek seanslarla birlikte 10 güne yayılan 12. Filmekimi kapsamında Salon’da düzenlenen Yasmine Hamdan konseri de izleyicilerden büyük ilgi gördü. Yönetmen Jim Jarmusch’un Filmekimi programında yer alan Only Lovers Left Alive / Sadece Aşıklar Hayatta Kalır filminde, kamera karşısına geçerek söylediği şarkıyla izleyicileri beyazperdeden büyüleyen Yasmine Hamdan, 6 Ekim Pazar akşamı Salon’da sahnelediği çarpıcı performansla İstanbullu sanatseverleri sahneden de canlı olarak etkisi altına aldı.



Filmekimi’nin, 28-30 Eylül tarihleri arasında Bursa Cinetech Korupark Sinemaları’nda düzenlenen İstanbul dışındaki ilk hafta sonu, Bursalı sinemaseverlerin ilgisiyle karşılaştı. 4-6 Ekim tarihlerinde Karaca Sineması’nda düzenleneceği duyurulan İzmir ayağı da yoğun ilgi nedeniyle eklenen seanslarla 7 Ekim gecesi sona erdi.



FİLMEKİMİ, ANADOLU'YU DOLAŞMAYA DEVAM EDİYOR



Filmekimi yeni sinema sezonunu Ankara, Trabzon, Gaziantep ve Diyarbakır’da da müjdelemeye devam edecek. Filmekimi filmleri, 11-13 Ekim’de Ankara Büyülü Fener Kızılay ve Trabzon Varlıbaş Alışveriş Merkezi Atapark Avşar, 25-27 Ekim’de Diyarbakır Ninova Prestige ve Gaziantep Sinepark Nakıp Ali sinemalarında düzenlenecek. 



Bu dört şehirde, 12. Filmekimi İstanbul programında yer alan on dört filmin yanı sıra, Danis Tanovic’in, Nisan ayında yapılan 32. İstanbul Film Festivali kapsamındaki FACE İnsan Hakları Yarışması’nda Özel Mansiyon kazanan An Episode in the Life of an Iron Picker / Bir Hurdacının Hayatı adlı filmi gösterilecek.



Ankara gösterimlerine ek seansFilmekimi’nin en çok ilgi gördüğü şehirlerden Ankara’da izleyicilerin gösterdiği yoğun talep üzerine dört filme seans eklendi. Coen Kardeşler’in son filmi Inside Llewyn Davis / Sen Şarkılarını Söyle ve Abdellatif Kechiche'nin, ilk kez gösterildiği Cannes Film Festivali'nin büyük ödülü Altın Palmiye’yi kazanan filmi Blue Is The Warmest Colour / Mavi En Sıcak Renktir için 11 Ekim Cuma ve Onur Ünlü’nün, 32. İstanbul Film Festivalinde Ulusal Yarışma’da Altın Lale Ödülü’ne layık görülen filmi Sen Aydınlatırsın Geceyi için ise 12 Ekim Cumartesi gününe ek seanslar konuldu. Sürpriz film olarak Filmekimi programına eklenen Steven Knight’in, prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan filmi Locke ise Ankara’da yine 12 Ekim günü gösterilecek. Programlarla ilgili ayrıntılı bilgiye filmekimi.iksv.org adresinden erişebilir.



Filmekimi biletleri Biletix’ten ya da hizmet bedeli ödemeden gösterim şehirlerinde açılacak gişelerden temin edilebilecek. Ankara ve Trabzon gösterimlerinin biletleri 8 Ekim Salı, Diyarbakır gösteriminin biletleri 24 Ekim Perşembe gününden itibaren sinemalarda kurulacak gişelerden, Gaziantep gösterimlerinin biletleri ise 22 Ekim’den itibaren Kırkayak Kültür Merkezi ve 25 Ekim’den itibaren Sinepark Nakıp Ali sinemasından hizmet bedeli ödemeden temin edilebilecek.



12. Filmekimi'nin sponsoru Vodafone FreeZone, sinema kampanyasını Filmekimi'nde de sürdürecek. Vodafone FreeZone'lu sinemaseverler, Filmekimi'nde bir bilet aldıklarında aynı seans için bir bilet de hediye kazanacaklar. Kampanyalı bilet satışları ana gişelere ek olarak biletix.com adresi üzerinden yapılıyor. Ayrıntılı bilgi www.vodafonefreezone.com sitesinde yer alıyor.


Etiketler filmekimi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin