´YARGISIZ İNFAZ´A TEPKİ

Gazetecilerin Powell´a yönelik eylemleriyle ilgili tartışma büyüyor. İşte bir Medyatava.net okurunun sırt dönme hikayesine ilginç bakışı..

Google Haberlere Abone ol
´YARGISIZ İNFAZ´A TEPKİ

Bizler, bir grup Basbakanlik muhabiri ABD Dışişleri Bakani Colin Powell'in başbakanlık'a geldiği sırada yüzümüzü ona dönüp sevimli bir ifadeyle el sallayışını izlemek yerine ona sırtımızı dönmeyi tercih ettik. Bu tamamen kendiliğinden gelişen bir tepkiydi.



Kimse bu "eylemin" planlayıcısı ya da "kışkırtıcısı" olmadı. Kendine mesleği gereği gazeteci denen pekçoklarının sıkça yaptığı gibi yargısız infaz gerçekleştirmek için kurban arama girişimleriniz boşuna olacaktır, sorumlu arayarak kendinizi yormayın lütfen!



Gelelim eleştirilerde kullanılan slogana "gazeteci habere sırtını dönemez" peh peh peh!.. Gerçekten çok etkileyici bir slogan buldunuz sevgili gazeteci büyüklerimiz.



Bizi bu sözlerle eleştirenlerin şimdiye kadar hangi haberlere, hangi gerçeklere sırtını döndüğünü anlatmaya gerek bile duymuyoruz.



Yalnız şunu herkesin bilmesinde fayda var, bizler profesyoneliz ve haberi görmezden gelemeyiz. Bu konuda kimsenin sıkıntısı olmasın!



Öyle olsaydı kimse bizi basbakanlıkta kurumlarını temsilen görevlendirmezdi bilesiniz. Powell'a sırtımızı döndüğümüz doğrudur tıpkı birkaç saat sonra hepimizin bürolarında günün toparlama haberlerini yaptığı gibi. Biz gazetecilik mesleğine halel getirecek herhangi bir şey yapmadık. Aksine oradaki tavır meslek tarihinin en acınası, en pasifize edilmiş, en sansürlü dönemine bir tepkiydi. Türk basınındaki savaş kışkırtıcılığına bir tepkiydi. Etiğin hiçe sayıldığı, Big Brother'ın gücü önünde diz çökülen gerçeklerin gözardı edildiği bir anlayışa tepkiydi. Umuyoruz bu tartışma burada kalmaz da bizleri gazetelerde ifşa ederek bir nevi tehditler savuranlara hakettikleri yanıtlar gereken sekilde verilir.



Hosca Kalın Vicdanınızla Basbasa Kalın


Etiketler Başbakanlık Powell
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin