'Sayım'ın Bavulu'nda bu hafta hangi kitaplar var?

Esin Övet'in ilk öyküsüyle ilgili ilk yorum Medyatava'da! Hikayeyi okuyan Sayım Çınar, yorumunu okurlarımız için yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Sayım'ın Bavulu'nda bu hafta hangi kitaplar var?

SAYIM’IN BAVULU



Sayım Çınar



sayimc@superonline.com



Geçenlerde basın dünyamızın neşeli ve samimi yazarı Esin Övet’in ilk öyküsünü okudum. Geceleri,  İstanbul'u, gizli hayatları en iyi bilen isimlerin başında geliyor Esin Övet, yaşadıkları, tanık oldukları, duydukları, dinledikleri hep şaşırtmıştır beni... Bu tanıklıkları yazıya dökmesi için defalarca konuştuk ve sonunda güzel haber geldi. Esin Övet bilinmeyen dünyaların sırlarını okuruyla paylaşacak çok kısa zaman içerisinde. Öykülerin devamını merakla ve heyecanla bekliyorum.Ey yayınevleri size sesleniyorum.Bu yaz esinin kitabı çok satacak gibi,haberiniz olsun..Haftanın kitaplarına gelince;



Bir Zamanlar genç olan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği roman



Yürümek, Koşmak, Uçmak / Sabrina Rondinelli / Günışığı Kitaplığı



İtalya’da pek çok saygın edebiyat ödülünün sahibi Sabrina Rondinelli, tüm dünyada büyük bir sorun haline gelen akran zorbalığını özgün bir bakış açısıyla ele alıyor. Okuru, hem zorbanın hem de zorbalığa maruz kalanın kişisel labirentlerine davet eden roman, aile ve okul sarmalında büyümeye ve birey olmaya çalışan gençlerin mücadelesini samimi, akıcı ve genç bir dille aktarıyor. İlkgençliğin büyüme ve olgunlaşma sürecine sızan iktidar, şiddet, başarı, güzellik, şöhret gibi birçok konu üzerinde düşündürürken,  sorunlara alternatif çözümler üretilebileceğine dair umut veriyor. Gençlerin ya da bir zamanlar genç olan herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği roman, kendi sınırlarını keşfetmeye çalışan gençlerin mücadelesini “zorba”nın gözünden anlatarak okura, olaylara ters köşelerden bakma olanağı sunuyor.





Stephen King’in oğlu Joe Hill Boynuzlar ile geri döndü



Boynuzlar / Joe Hill / Altın Kitaplar



New York Times’ın çok satan yazarı,  Stephen King’in oğlu Joe Hill Boynuzlar ile geri döndü. Henüz ikinci romanını yazmış olmasına rağmen esrarlı fantastik kurgunun önde gelen isimlerinden biri olan Joe Hill’in uzun süredir beklenen Boynuzlar romanı mükemmel anlatımı, zekice kurgulanmış hikâyesi ile sadece bir korku romanı değil. Hill bu sefer hem güldürüyor hem de romantik bir aşk hikâyesinin kapılarını aralıyor.  Ve Hill, bu ikinci romanı Boynuzlar ile edebiyat dünyasına kendini kanıtlamaya hazır görünüyor.



Şeytanın zamanı geldi. Gideon’da güvenli bir hayat süren, ünlü bir müzisyenin oğlu Ignatius Perrish’in kız arkadaşı Merrin korkunç bir cinayete kurban gider. O zamana kadar kendini masal kahramanı gibi hisseden Ig’in hayatı altüst olur! Ig, Merrin’in cinayete kurban gidilişinin birinci yıldönümünü sarhoş geçirir ve o gece akıl almaz derecede korkunç şeyler yapar. Ertesi sabah beynini zonklatan bir baş ağrısı ve şakaklarında bir çift boynuzla uyanır. Zaman, artık şeytanındır! Ig, bu korkunç görüntüsünün yanı sıra ürkütücü bir güce de sahip olur. Eğer yeteri kadar konsantre olursa karşısındakinin bütün sırlarını öğrenebilecek güçtedir. Kimseye söylenmeyen, utanç duyulan bütün gizler itiraf edilir. Ig, bu gücün sevgilisi Merrin’i öldürenleri bulmak için kendisine verilmiş bir hediye olduğunu düşünür ve bu gücünü Merrin’in katilini bulmak için kullanır…Çağdaş fanteziyi, polisiyeyi ve gotik kurguyu bünyesinde toplayan Boynuzlar hayal gücünün sınırlarını keşfetmek isteyenler için tatmin edici bir roman!





Devrim Yoldaşı Che Guavera



Che Guavera – Devrim Yoldaşı /Jean Cormier / Y.K.Y

Yapı Kredi Yayınları
25 Kasım 1956’da, gece yarısı, aşağı yukarı bir buçukta, Ernesto Guevara devrime katılır: Fidel Castro ve seksen iki adamla birlikte, Granma’ya biner. Yirmi sekiz yaşındadır, tıp okumuştur, Arjantinli’dir, yine de Küba için savaşacaktır. Ocak 1959’da, zafer kazanılmıştır ama şimdi yapılacak şey yalnızca Küba’da değil, dünya üstünde “İki, üç, daha fazla Vietnam yaratmak” gereken her yerde devrimin gerçekleştirilmesidir. Düşüncelerine bağlı bir uluslararasıcı olan Guevara Afrika topraklarında, Kongo’da bir devrim merkezi yaratmaya çalışır. Ardından yeniden G. Amerika’ya dönüp Bolivya’ya gider. Umudu Küba destanını baştan yazmak ve bu kez tüm anakarayı kucaklamaktır. Guerillero heroico’nun serüveni 9 Ekim 1967’de, Bolivya dağlarındaki küçük bir köyde sona erecek ama Che söylencesi de orada başlayacaktır. Deneyimli muhabir Jean Cormier, Yapı Kredi Yayınları’ndan



çıkan Che Guavera – Devrim Yoldaşı kitabı ile onun izini adım adım sürüyor.



Edebiyat ve Kitap Üzerinden Para Kazanmak İsteyenler dikkat



Nasıl Pop Yazar  olunur? Feyza Hepçilingirler / Everest Yayınları



Öyküleri, romanları dil üzerine yazılan ve eleştirileriyle tanınan, sevilen ve çok okunan Feyza Hepçilingirler, bu kez eleştiri oklarını edebiyat ve kitap üzerinden para ve şöhret kazanmaya kalkışanlara yöneltiyor. Feyza Hepçilingirler Everest Yayınları’ndan çıkan Nasıl Pop Yazar Olunur adlı yeni kitabında edebiyatın emek gerektiren bir uğraş olduğunu unutup kısa yoldan ünlü olmaya çalışanlar ve bunu başaranlarla ince ince dalga geçiyor.Mizah amacıyla yazılmış olan bu kitap, buradaki önerileri uygulamaya kalkanları ne yazık ki gerçekten de popüler yapabilir. Kitabın en tehlikeli yanı da işte burası..



Bilimkurgu severlere güzel bir sürpriz



Hınç / K.J.Parker/ April yayıncılık



April Yayıncılık bilimkurgu severlere güzel bir sürpriz yapıyor ve K. J. Parker imzalı mühendislik üçlemesinin ilk kitabı Hınç'ı okurlarla buluşturuyor. Fantastik bir dünyada geçen öyküde sınırlar ve ülkeler özenle çizilmiş, son derece gerçekçi. Örneğin Eremi Ülkesi stratejik bir konuma sahip, tarıma dayalı feodal bir dukalıkken, Vadani tek geliri zengin gümüş madenleri olan ve her türlü tüketim maddesinde dışa bağımlı bir ülke.Her şey bir mühendisin ölüme mahkûm edilmesiyle başlıyor, karısını ve kızını geride bırakarak şehri terk eden kahraman, sürgünde korkunç bir intikam planı kuruyor. Böylece ülkelerarası dengelere dayalı, ölüm ve yıkım dolu dâhiyane bir öç projesi böylece başlıyor.Gerçek kimliğini açıklaması yıllardır merakla beklenen K. J. Parker'dan Taht Oyunları ile Age of Empires'ı buluşturan romanın çevirisi ise Roma'nın Metresi adlı kitaptan da hatırlanacak Volkan Gürses. Bilimkurgu ve fantastik edebiyat seven okurlar için Mühendislik Üçlemesinin ilk kitabı Hınç raflarda okurlarını bekliyor.



O günlerin tanığı olan Katip ve Yeniçeri



Yedikule / Erdal Küçükyalçın / Sayfa6 yayınları



Genç Osman’ın öldürülüşü Osmanlı tarihinin en trajik katliamlarından biridir. Peki Genç Osman gerçekten de tarih kitaplarının yazdığı gibi Yeniçeriler’in doymak bilmez hırsı yüzünden mi katledilmiştir? Yoksa Osman’ı henüz 18 yaşındayken trajik bir sona götüren olayların ardında,  günümüzde kuralları unutulmuş, taşları kaybolmuş ve ustaları yok olmuş bir strateji oyunu mu yatmaktadır? Erdal Küçükyalçın’ın Sayfa6 Yayınları’ndan çıkan kitabı Yedi Kule, Genç Osman’ın kısacık hayatına ve tüyler ürperten ölümüne bambaşka gözlerle bakmanızı sağlayacak. Osmanlı ve Asya tarihine yönelik araştırmalarıyla tanınan Erdal Küçükyalçın, Genç Osman’ın öldürülüşünü bugüne sadece bir kaç taşı kalabilmiş, unutulmuş bir satranç oyunu ekseninde nefes kesici bir dille anlatıyor: Satranc-ı Rumi! “Satranc-ı  Rumi”, Yedi Kule’nin sayfaları arasından günümüze sızıyor,  bize Osman’ın öldürülüşünün ardındaki sırları fısıldıyor ve soruyor: Tarih kurgulanmış bir satranç oyunundan mı ibarettir?




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin